HerNews.gr
Μόδα

Φόρεμα: Τα πιο σημαντικά στυλιστικά tips για κάθε γυναίκα

dresses

Το φόρεμα , είναι το σήμα κατατεθέν της γυναικείας μόδας. Ακόμα και αν πλέον όλα αυτά τα στερεότυπα έχουν καταργηθεί, τα φορέματα, εξακολουθούν να κυριαρχούν στις ντουλάπες των γυναικών. Εδώ και πολλά χρόνια τα φορέματα έχουν υιοθετήσει διάφορα στυλ, για να ταιριάζουν σε κάθε γυναίκα

Τι πρέπει όμως να προσέχουμε, όταν επιλέγουμε να φορέσουμε ένα φόρεμα;

dress

Η γραμμή

Η ιδανική γραμμή του φορέματος είναι αυτή που θα σας δώσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Παρατηρήστε τη σιλουέτα σας και προτιμήστε φορέματα που τονίζουν τα δυνατά της σημεία.Αν π.χ έχετε ψηλά πόδια, προτιμήστε ένα mini φόρεμα. Δοκιμάστε διαφορετικά νούμερα, μέχρι να καταλήξετε σε εκείνο που σας ταιριάζει περισσότερο. Εάν είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο δεν θα εφαρμόζει σωστά.  Σε περίπτωση που θέλετε να φορέσετε ένα oversized φόρεμα, χρησιμοποιήστε μία ζώνη για να τονίσετε τη μέση σας. Το αποτέλεσμα θα είναι κομψό και θα κολακεύει τη σιλουέτα σας. 

Το πανωφόρι

Εκτός από τη θερμοκρασία της εποχής, εξίσου σημαντικοί παράμετροι είναι το στιλ, το μήκος και το ύφασμα του εκάστοτε φορέματος σε σχέση με το μήκος και το στιλ του εκάστοτε πανωφοριού. Το πανωφόρι, είναι απαραίτητο για κάθε εμφάνιση που θέλουμε να θεωρηθεί ολοκληρωμένη. Θα πρέπει όμως να το συνδιάζουμε σωστά. Για παράδειγμα, εάν επιλέξετε να φορέσετε ένα μακρύ φόρεμα, προτιμότερο είναι να το συνδυάσετε με ένα επίσης μακρύ πανωφόρι όπως κάποιο παλτό ή συνθετική γούνα. Με αυτό τον τρόπο θα φαίνεστε πιο ψηλή. Εάν όμως επιλέξετε ένα φόρεμα με έντονη φούστα, προτιμήστε ένα κοντό πανωφόρι, στην ιδανική περίπτωση μεσάτο, ώστε να μη προσθέσετε έξτρα όγκο στην εμφάνιση σας.

foremata

Το παπούτσι

Είναι γνωστό ότι όσο πιο κοντό είναι το φόρεμα τόσο πιο χαμηλό χρειάζεται να είναι το ύψος του τακουνιού, ώστε το αποτέλεσμα να είναι αρμονικό. Φυσικά, τα flat παπούτσια όπως μπαλαρίνες, loafers, μπότες, sneakers ταιριάζουν τέλεια με τα μίνι φορέματα. Όσον αφορά τα φορέματα με μεσαίο μήκος, έχετε επίσης πολλές επιλογές. Flat και ψηλοτάκουνα παπούτσια σας βοηθούν να δημιουργήσετε τους πιο chic συνδυασμούς. Τα μακριά φορέματα προσφέρουν μεγαλύτερη στιλιστική ευελιξία.Ωστόσο, εάν επιλέξετε να φορέσετε τακούνια, προσέξτε ώστε το μήκος του φορέματος να καλύπτει τα παπούτσια, ώστε να δημιουργείται ένα κομψό look. 

Νεότερα Άρθρα

Αυτές τις γιορτές επιλέγουμε τα ωραιότερα sneakers απο τη HOFF!

Her News

Kim Kardashian: «Ταράζει» τα νερά με τη νέα της συλλογή μαγιό – Πιο sexy από ποτέ

HerNews ka

Taylor Swift: Φόρεσε δημιουργία της Celia Kritharioti στο νέο της video clip

HerNewskl