HerNews.gr
Παιδί

Αυτά είναι τα πιο ιδιαίτερα ονόματα για το μωρό σας

baby

Περιμένετε να γεννηθεί το μωράκι σας και θέλετε να επιλέξετε για εκείνο ένα από τα πιο ιδιαίτερα ονόματα; 

Αν είστε από αυτούς τους γονείς που θέλουν να δώσουν στο παιδί τους ένα ξεχωριστό και μονάδικο όνομα , σας έχουμε τα πιο όμορφα και ιδιαίτερα ονόματα για να πάρετε ιδέες. Ποια είναι λοιπόν αυτά; 

Για τα κοριτσάκια σας..

baby girl

Αμαρυλλίς

Προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό ρήμα αμαρύσσω (ακτινοβολώ) και σημαίνει “αυτή που λάμπει, ακτινοβολεί”. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια άλλη version του ονόματος “Ευλαμπία”. Η Αμαρυλλίς ήταν μια παρθένα νύμφη, συνεσταλμένη και ντροπαλή που ερωτεύτηκε σφοδρά τον Αλταίονα, ένα βοσκό τόσο όμορφο όσο ο Απόλλωνας και τόσο δυνατό όσο ο Ηρακλής, που δεν ανταποκρινόταν όμως στον έρωτα της. Είναι γνωστή για τη θυσία που έκανε και κέρδισε την αγάπη του Αλταίονα. Κάποιοι γιορτάζουν το όνομα στις 14 Φεβρουαρίου, ενώ άλλοι το έχουν συνδέσει με την κινητή γιορτή των Αγίων Πάντων. 

Κύνθια

Είναι προσωνυμία θεών κατά την αρχαιότητα. Προέρχεται ετυμολογικά από τον λόφο Κύνθο της Δήλου, όπου βρίσκονταν ναοί αφιερωμένοι σε αυτούς. Το όνομα χαρακτήριζε την Άρτεμη και την Αθηνά. Για την τελευταία υπάρχει επίσης μαρτυρία με αυτή την ονομασία σε επιγραφή πάνω σε ανάθημα που βρέθηκε στον ναό του Δήλιου Απόλλωνα στην Πάρο.Το όνομα γιορτάζει στις 5 Ιουνίου.

Υβόννη

Προέρχεται από το Γαλλικό ‘Yvon’ και σημαίνει το ήμερο έλατο. Επειδή τα τόξα συνήθως κατασκευάζονταν από ξύλο έλατου σημαίνει και τον κατασκευαστή τόξων. Σαν όνομα γιορτάζει των Αγίων Πάντων, που είναι κινητή γιορτή.

Για τα αγοράκια σας.. 

baby boy

Λέανδρος

Προέρχεται από τα αρχαία Ελληνικά ‘λεώς’ (λαός) και ‘ανήρ’ (ανδρός) και σημαίνει ο “ανδρείος του λαού”.Συνδέεται η ιστορία του στην αρχαιότητα με αυτή της Ηρούς. Ενώ στην εκκλησία, τον βρίσκουμε στην ιστορία της Ισπανίας. Ο Άγιος Λέανδρος, Επίσκοπος Σεβίλλης της Ισπανίας, ήταν διδάσκαλος της Εκκλησίας και φωτιστής των Ισπανών.Γιορτάζει στις 13 Μαρτίου.

Πάρης

Γιος του Πριάμου, του βασιλιά της Τροίας. Ο γνωστότερος μύθος που συνδέεται με τον Πάρη, είναι η “απαγωγή” της Ωραίας Ελένης που προκάλεσε τον Τρωικό Πόλεμο.Στην Ελλάδα, αποτελεί συντομία του ονόματος Παρασκευάς, και γιορτάζει στις 26 Ιουλίου. Αν δωθεί στο παιδί με την Αρχαία Ελληνική του έννοια, γιορτάζει των Αγίων Πάντων, που είναι κινητ’η γιορτή. 

Αίας

Προέρχεται από  την αρχαία Ελληνική λέξη αία=γη και σημαίνει τον γηγενή, τον αυτόχθωνα.Ο Αίας ήταν  γιος του Τελαμώνος βασιλιάς της Σαλαμίνα, και έτσι έμεινε γνωστός στην ιστορία. Το όνομα γιορτάζει κατά την κινητή γιορτή των Αγίων Πάντων.

Νεότερα Άρθρα

Όταν οι Άγγελοι του χιονιού πετούν: Ένα υπέροχο βιβλίο για παιδιά

Her News

Θηλασμός: Τι να αποφεύγετε να τρώτε όταν θηλάζετε

Her News b

Μετάλλαξη Όμικρον: Πόσο προστατευμένα είναι τα μικρά παιδιά από τον κίνδυνο νοσηλείας

Her News