HerNews.gr
Παιδί

Γιατί πρέπει να ξεκινήσει το παιδί σου χορό!

Στην προσχολική περίοδο ο κόσμος για το παιδί δεν περιορίζεται πλέον στην οικογένεια. Οι άνθρωποι που είναι σημαντικοί για αυτόν είναι τώρα άλλα παιδιά, συμμαθητές και γενικότερα ο περίγυρος. 

Η εμπειρία των πρώτων σχέσεων με τους συνομηλίκους είναι η βάση πάνω στην οποία βασίζεται η περαιτέρω ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού. Αυτή η πρώτη εμπειρία καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη στάση ενός ατόμου απέναντι στον εαυτό του, στους άλλους, στον κόσμο συνολικά. 

Και τι καλύτερο αυτό να γίνει μέσα από τον χορό; Τα παιδιά αγαπούν τον χορό. Τους αρέσει να κινούνται πάνω στον ρυθμό της μουσικής. Οπότε θα κάνουν κάτι που ήδη αγαπούν και ξέρουν. Μέσα από τον χορό το παιδί μαθαίνει να ακούει, να αντιλαμβάνεται, να εκτιμά και να αγαπά τη μουσική και την κίνηση.  Τα παιδιά καλούνται να ακολουθήσουν το ύφος της μουσικής και να δηλώσουν χωρίς λέξεις αυτό που νιώθουν. 

Συμβάλλουν επίσης στην ανάπτυξη της εν συναίσθησης και συμπόνιας για τον σύντροφο που είναι απαραίτητή για κάθε ανθρωπο, τη συναισθηματικότητα και την εκφραστικότητα της μη λεκτικής επικοινωνίας. Γενικά μαθαίνουν με αυτό τον τρόπο να κοινωνικοποιούνται. 

Τέλος, Ο χορός είναι δώρο για τα παιδιά. Βελτιώνει τη φυσική κατάσταση, χαρίζει ευλυγισία, ενεργοποιεί όλες οι μυϊκές ομάδες, επιμηκύνει τη σπονδυλική στήλη, δυναμώνει τον κορμό, βοηθά στο σωστό περπάτημα και στον έλεγχο του σώματος. Μην ξεχνάς όμως ότι το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο χορός χαρίζει αυτοπεποίθηση

 

Νεότερα Άρθρα

Θηλασμός: Τι να αποφεύγετε να τρώτε όταν θηλάζετε

Her News b

Παιδιά: Παιδικά τραγούδια και γλωσσική ανάπτυξη

Her News b

Δυσλεξία: Απροσδόκητη δυσκολία στο γραπτό λόγο !

Her News b