HerNews.gr
Beauty

Ξηρότητα στα χέρια; Με αυτούς τους τρόπους θα τα ενυδατώσεις

hands

Η ξηρότητα στα χέρια είναι κάτι πολύ σύνηθες, ειδικά από τότε που μπήκε η πανδημία στην ζωή μας, και το ακόμα πιο τακτικό πλύσιμο χεριών.

Δυστυχώς, τα σαπούνια και το τρίψιμο των χεριών κάτω από το νερό θα καταστρέψουν  μικροοργανισμούς που διατηρούν τα χέρια μας υγιή και ενυδατωμένα. Πώς θα το αποτρέψουμε αυτό, ενώ πλένουμε επιμελώς τα χέρια μας πιο συχνά από το συνηθισμένο; Παρακάτω θα βρεις μερικά tips που θα σε βοηθήσουν:

Απολέπιση 

Για να αποφύγεις την ξηρότητα, δημιούργησε μόνη σου απολεπιστικό χεριών με φυσικά συστατικά.  Είναι ιδιαίτερα μαλακτικά και προστατεύουν τα χέρια από την ξηρότητα και τα σκασίματα, ενώ ταυτόχρονα απομακρύνουν και τα νεκρά κύτταρα κάνοντας ήπια απολέπιση, χαρίζοντας στο δέρμα ομοιόμορφο χρώμα και απαλότητα.  Μπορείς να τα χρησιμοποιείς καθημερινά.Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ελαιόλαδο, λεμόνι και κρυσταλλική ζάχαρη, για να φτιάξεις ένα σπιτικό scrub. 

hand

Λιπαρό σαπούνι 

Απόφυγε, την περίοδο αυτή που πλένεις συνέχεια τα χέρια σου, τις μπάρες σαπουνιών. Τα συστατικά που συγκρατούν μια ράβδο σαπουνιού φυσικά έχουν υψηλό pH.  Αυτό θα προκαλέσει περιττή ξηρότητα. Αντ ‘αυτού, επίλεξε υγρά σαπούνια! Δεδομένου ότι είναι γενικά λιγότερο ξηρά για το δέρμα, ενώ προτίμησε εκείνα που αναγράφουν ότι περιέχουν λιπαρές ουσίες. Λιπαρές ουσίες είναι η γλυκερίνη,το  αμυγδαλέλαιο, ελαιόλαδο, λανολίνη, παραφίνη, ειδικά γαλακτώματα κ.ά.

Κρέμα μετά από το πλύσιμο

Το ζεστό νερό και το σαπούνι είναι οι κυριότερες αιτίες που δημιουργούν ξηρότητα στα χέρια. Βεβαιώσου πως  χρησιμοποιείς ενυδατική κρέμα μετά από κάθε πλύσιμο των χεριών σου.Μπορεί να σου φαίνεται υπερβολικό, αλλά μια μικρή δόση ενυδατικής κρέμας μετά από κάθε πλύσιμο, θα σε σώσει. Για να μπει στην ρουτίνα σου, μπορεις να την βάλεις σε ένα δοχείο,όπως έχεις και το σαπούνι,δίπλα ακριβώς σε αυτό. Έτσι θα σου γίνει συνήθεια , να εφαρμόζεις λίγη κρέμα μετά από το πλύσιμο των χεριών σου.

xeria

Γάντια για τις δουλειές του σπιτιού

Προτίμησε να φοράς λαστιχένια γάντια για τις δουλειές, ώστε να μην έρχονται σε άμεση επαφή τα χέρια σου με χημικές ουσίες. Οι τελευταίες αφυδατώνουν ακόμα περισσότερο τα χέρια, ενώ φορώντας τα γάντια θα μειώσεις και τον χρόνο που τα άκρα σου παραμένουν βρεγμένα.

Βραδινό SOS

Αν δεις ότι τα χέρια σου παραμένουν ξηρά μετά από μια γεμάτη μέρα, εφάρμοσε μια μικ΄ρη ποσότητα βαζελίνης σε αυτά πριν κοιμηθείς. Κάντο όπως ακριβώς θα έβαζες την ενυδατική σου. Με την βαζελίνη θα δεις άμεσα αποτελέσματα. 

Νεότερα Άρθρα

Ectoin: Αυτό είναι το πιο επαναστατικό skincare συστικό!

HerNewskl

Camila Cabello: H μοναδική beauty εμφανιση της στον τελικό του Champion League

Her News b

Τι είναι η δερματίτιδα εξ επαφής; Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε!

HerNewskl