HerNews.gr
Σχέσεις

Ερωτική σχέση: 13 τύποι που την προσδιορίζουν

Τα όρια των ανθρώπινων σχέσεων είναι πολλές φορές ασαφή. Το ίδιο και τα όρια και ο προσδιορισμός των ερωτικών. Οι ερωτικές σχέσεις διακατέχονται από συναισθήματα που νιώθουμε για κάποιον άλλο ή για το αλισβερίσι που υπάρχει μεταξύ μας, όμως δεν προσδιορίζονται πολύ εύκολα.

Μάλιστα, όταν κάποιος αναφέρει ότι έχει ερωτική σχέση μέσα σε μια συζήτηση, οι περισσότεροι από την παρέα θ’ αναρωτηθούμε, τι εννοεί ακριβώς. Τι είδους ερωτική σχέση έχετε δηλαδή; Είστε μαζί; Βρίσκεστε απλώς και περνάτε ωραία; Προσδιόρισέ το μας λίγο.

erotikisxesi

Αυτό το ”προσδιόρισέ το”, ερχόμαστε σήμερα εμείς και η Κριστίν Χάμοντ, η οποία είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας στην πολιτεία της Φλόριντα.

Σχέση της μίας βραδιάς

Πρόκειται για μια σχέση που εξυπηρετεί και τα δύο άτομα. Μια γυναίκα και ένας άνδρας συναντιούνται και η έλξη ανάμεσα τους είναι τόσο έντονη, που δεν μπορούν να της αντισταθούν. Βρίσκονται ερωτικά για μία και μοναδική φορά και δεσμεύονται ότι δεν θα συναντηθούν ποτέ ξανά.

Σχέση κυριαρχίας

Είναι η σχέση στην οποία ο ένας χρησιμοποιεί το σεξ για να αποκτήσει δύναμη ή να ασκεί τον έλεγχο πάνω στον άλλον. Συνήθως παρατηρείται στο επαγγελματικό περιβάλλον, όπου άνθρωποι σε υψηλές θέσεις εμπλέκονται σε σεξουαλικές σχέσεις με τους υφισταμένους τους. Το ζητούμενο τους είναι η κυριαρχία.

Φανταστικές σχέσεις

Η σαρκική επαφή δεν υπάρχει σε όλες τις ερωτικές σχέσεις. Υπάρχουν και αυτές που διαδραματίζονται ολοκληρωτικά στο μυαλό και στη φαντασία κάποιου. Ένα άτομο ονειρεύεται ότι κάνει σεξ με τον άνθρωπο που ποθεί και νιώθει κάποια σύνδεση μαζί του. Συνήθως αυτό συμβαίνει σε όσους παρακολουθούν πολλές ταινίες πορνό ή σε αυτούς που νιώθουν έλξη για μια δημόσια φιγούρα, για παράδειγμα έναν ηθοποιό.

Σχέση διαφυγής

Κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο μόνος τρόπος να ξεφύγουν από έναν γάμο ή έναν δεσμό που δεν θέλουν πια, είναι να συνάψουν σχέση με ένα άλλο άτομο. Αυτή είναι η διαφυγή τους. Αντί να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα τους κατά μέτωπο, αυτή η παθητική-επιθετική σχέση είναι ο τρόπος τους να ξεφύγουν χωρίς μεγάλες απώλειες.

Συναισθηματική σχέση

Αντί να δημιουργήσουν έναν συναισθηματικό δεσμό με τα άτομα που έχουν επιλέξει να είναι στο πλευρό τους, κάποιοι άνθρωποι προτιμούν να «επενδύσουν» σε έναν άλλον άνθρωπο. Μοιράζονται μαζί του τις σκέψεις τους, τα αισθήματα τους, την καθημερινότητα και τα όνειρα τους για να λάβουν από εκείνον αγάπη και στήριξη. Η σχέση αυτή δεν είναι απαραίτητα να είναι και σαρκική, αν και μπορεί να έχει εύκολα αυτή την κατάληξη ανά πάσα στιγμή.

erotikisxesi

Σχέση σαν κόλλα διαρκείας

Κάποιες σχέσεις οδηγούν σε τόσο μεγάλο δέσιμο μεταξύ των ανθρώπων, που είναι διατεθειμένοι να φέρουν τα πάνω κάτω στη ζωή τους προκειμένου να είναι μαζί. Είναι μια σχέση που δεν τελειώνει εύκολα και αποτελεί συχνή αιτία διάλυσης γάμων. Οι εμπλεκόμενοι σε αυτήν πιστεύουν πραγματικά ότι έχουν «φτιαχτεί ο ένας για τον άλλον». Γι’ αυτό ακόμα κι αν προσπαθούν να κρατηθούν μακριά, σπάνια το καταφέρνουν.

Παθολογική σχέση

Μια τέτοια σχέση υπάρχει για να εξυπηρετεί τις εμμονές ενός ατόμου. Οι επιθυμίες του άλλου, απλά δεν τον αφορούν. Όλα έχουν να κάνουν με τη δική του ανάγκη για σεξ ή για συγκεκριμένες συμπεριφορές, τις οποίες επιζητά συνεχώς και σε κάθε ευκαιρία από τον άλλον άνθρωπο.

Σχέση εκδίκησης

Είναι μια ακόμα παθητική-επιθετική σχέση. Συνήθως πρόκειται για ανθρώπους που έχουν πληγωθεί πολύ και βαθιά από μια απιστία του συντρόφου τους και παίρνουν εκδίκησης πληρώνοντας τον με το ίδιο ακριβώς νόμισμα. Όσο μεγαλύτερος ο πόνος, τόσο μεγαλύτερη η εκδίκηση.

erotikisxesi

Σχέση αφέλειας

Κάποιοι άνθρωποι αφελώς πιστεύουν ότι το άτομο με το οποίο σχετίζονται ερωτικά θα αφήσει τον σύντροφο του για να είναι μαζί τους. Αυτό στην πραγματικότητα σπάνια συμβαίνει. Τις περισσότερες φορές ο άπιστος θα μείνει με το άτομο με το οποίο είναι μαζί και το τρίτο άτομο στη σχέση θα ρίξει ποταμούς δακρύων, όταν συνειδητοποιήσει ότι η επιθυμία του δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ.

Ευκαιριακή σχέση

Πρόκειται για τη σχέση που προκύπτει με κάποιον που είναι κοντά μας και συνήθως βλέπουμε συχνά. Ακριβώς επειδή το άτομο αυτό ανήκει στον στενό μας κύκλο και τυγχάνει της συμπάθειας και της εμπιστοσύνης του συζύγου μας, είναι εύκολο να υποκύψουμε σε αυτήν την απαγορευμένη έλξη.

Σχέση πάθους

Στη σχέση αυτή τα πάντα έχουν να κάνουν με το σεξ. Είναι η σχέση που προκύπτει από έντονα συναισθήματα πάθους, οργής, ερωτικής τρέλας. Δεν υπάρχει συναισθηματική σύνδεση μεταξύ των δύο ατόμων, μόνο ασυγκράτητο πάθος. Κυρίαρχο ρόλο κρατά η ανάγκη του να έχεις τον άλλον εδώ και τώρα!

Σχέση για… κυνηγούς

Για κάποιους σημασία έχει το κυνήγι. Θέλουν απλά να ξέρουν ότι είναι επιθυμητοί από κάποιον άλλο, κάνουν τα πάντα να συντηρούν το ενδιαφέρον του αλλά δεν είναι και απαραίτητο ότι θα κάνουν σχέση μαζί του. Τους αρέσει απλά να ξέρουν ότι περνάει η μπογιά τους και να κρατούν όλες τις πιθανότητες τους ανοιχτές.

Συναρπαστική σχέση

Για κάποιους η απάντηση σε μια βαρετή σχέση είναι η σύναψη μιας σχέσης που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Είναι η σχέση με κάποιον που μας συναρπάζει αλλά μπορεί να μην μας ταιριάζει, ωστόσο προσθέτει το στοιχείο της έντασης και του δράματος που λείπει από τη φυσιολογική ζωή ενός παντρεμένου ζευγαριού.

 

Νεότερα Άρθρα

Σχέσεις: Είμαστε μαζί ή απλά βγαίνουμε ραντεβού;

Her News b

4 πεποιθήσεις που πρέπει να έχετε για να προσελκύσετε την «αληθινή αγάπη»

HerNews ka

Η καραντίνα εκτόξευσε την ενδοοικογενειακή βία

Her News