HerNews.gr
DECORNEWS

4 τρόποι για να στεγνώνουν πιο γρήγορα τα ρούχα σας

laundry

Τον χειμώνα  το άπλωμα των ρούχων είναι ένας μικρός, καθημερινός άθλος! Ήρθε η ώρα να μάθεις πως θα στεγνώνουν πιο γρήγορα.

Αρχικά προσπάθησε να αποφύγεις να φέρεις τα υγρά ρούχα μέσα στο ζεστό κλίμα του σπιτιού. Ναι, θα στεγνώσουν αμέσως, αλλά θα σου δημιουργήσουν άλλα προβλήματα. Αυτό λοιπον, πρέπει να το αποφύγεις διότι θα δημιουργηθεί υγρασία. Το να βάλεις τα ρούχα στο καλοριφέρ για να στεγνώσουν θα πρέπει να αποτελεί έκτακτη ανάγκη, και να μην γίνεται συνέχεια. 

clothes

Μην υπερφορτώνετε την απλώστρα

Αν θέλετε να στεγνώσουν γρήγορα τα ρούχα σας, αφήνετε κενά ανάμεσα τους. Έτσι, κυκλοφορεί ο αέρας και να τα στεγνώνει πιο εύκολα. Συνεπώς μην υπερφορτώνετε την απλώστρα. Καλύτερα να απλώνετε λίγα ρούχα που στεγνώνουν γρήγορα, παρά πολλά! Συνηθίζουμε να φορτώνουμε τόσο το πλυντήριο όσο και την απλώστρα, πράγμα που αποτελεί λάθος.

Αναποδογυρίζετε τα ρούχα συνέχεια

Αν είναι εφικτό κατά τη διάρκεια της ημέρας καλό είναι να γυρίζετε τα ρούχα σας και από την άλλη μεριά έτσι ώστε να τα διαπερνάει ο αέρας και από εκεί. Μπορεί να είναι κουραστικό να πρέπει να αναποδογυρίζεις συνέχεια τα ρούχα, αλλά είναι προτιμότερο από το να μένουν για ώρες βρεγμένα μέχρι που να μυρίσουν και να θέλουν ξανά πλύσιμο!

rouxa

Μαζέψτε τα ρούχα πριν νυχτώσει

Ακόμα κι αν τα ρούχα είναι νωπά, μην τα αφήνετε έξω τη νύχτα. Η υγρασία, αντί να τα στεγνώνει τα μουσκεύει! Μπορείτε να τα απλώσετε ξανά την επόμενη μέρα με τον ήλιο. Εάν, πάλι, είναι πολύ λίγο βρεγμένα, θα πρέπει αναγκαστηκά να περιμένετε. 

Διαλέξτε το σωστό μέρος

Νεότερα Άρθρα

H «ξεπερασμένη» τάση για τοίχους που κάποτε θεωρούσαμε παρελθόν ανανεώθηκε – Είναι πολύ καλύτερη αυτή τη φορά

HerNews ka

Κόλπα βαφής για μικρά δωμάτια που θα ενισχύσουν την αίσθηση του χώρου

HerNews ka

Tips εξοικονόμησης χώρου από ηθοποιό που ζει σε 9 τ.μ.

Her News