HerNews.gr
Fitness

Είναι το περπάτημα αερόβια άσκηση;

Τελικά είναι το περπάτημα είναι αερόβια άσκηση; Αν πιστεύετε πως η γυμναστική χαμηλής έντασης όπως το περπάτημα δε μετράει κάνετε λάθος. Και όμως Το περπάτημα συγκεκριμένα, είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές μορφές άσκησης για όσους θέλουν να βελτιώσουν την καρδιαγγειακή τους υγεία και φυσικά να αυξήσουν στον μεταβολισμό. 

Τα πλεονεκτήματα του απλού βαδίσματος στη υγεία, είναι πάρα πολλά.  

Οι ασκήσεις cardio, aka αερόβια γυμναστική, στοχεύουν στην ενδυνάμωση του καρδιοαπνευμονικού συστήματος και σχετίζονται με την χρήση του οξυγόνου στον οργανισμό. Κάθε δραστηριότητα που αυξάνει τον καρδιακό παλμό και τον ρυθμό της αναπνοής, επαναλαμβανόμενα και ρυθμικά ανήκει στην κατηγορία αυτή. 

Το περπάτημα θεωρείται ως το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας. Είναι αλήθεια ότι στη χώρα μας δεν περπατάμε πολύ, και αρκετοί χρησιμοποιούν το όχημα τους ακόμη και για πολύ μικρές αποστάσεις.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει πως η μέτρια ένταση περπατήματος μπορεί να βοηθήσει να μειωθεί ο κίνδυνος της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Από τη στιγμή που θα αποφασίσουμε να βάλουμε το βάδισμα στο πρόγραμμα μας, και φροντίσουμε να περπατάμε 30 λεπτά την ημέρα, μειώνουμε δραστικά τον κίνδυνο, όχι μόνο για κάθε είδους καρδιαγγειακό νόσημα, αλλά και την εκδήλωση εγκεφαλικών επεισοδίων. 

Τέλος, ο αριθμός των θερμίδων ανά λεπτό που μπορούμε να κάψουμε από το περπάτημα, καθορίζεται από το βάρος του σώματός μας και το ρυθμό του βαδίσματος. Ένας περίπατος μέτριας έντασης, μπορεί να μας βοηθήσει να καταναλώσουμε περίπου 180 θερμίδες την ώρα.

 

Νεότερα Άρθρα

Συνετή διατροφή στις γιορτές: Υγιεινές επιλογές για νόστιμα γεύματα

HerNews ka

Συνήθειες που θα βελτιώσουν τη στάση του σώματός σας

HerNews ka

Emotional eater: Πως να αντιμετωπίσεις την υπερφαγία

Her News