HerNews.gr
Health

5 λόγοι που ο κρύος καφές σε ωφελεί

coffee

Μπορεί στο εξωτερικό ο κρύος καφές να μην συνηθίζετε, αλλά στην Ελλάδα δεν υπάρχει άνθρωπος που το καλοκαίρι δεν απολαμβάνει έναν φρέντο.Αν και οι περισσότερες έρευνες επάνω στον καφέ επικεντρώνονται στα ζεστά ροφήματα καφέ, ο κρύος καφές, εκτός από δροσιά και εγρήγορση, έχει κάποια άγνωστα στους πολλούς οφέλη υγείας.

Μήπως να αρχίσεις να πίνεις κρύο τελικά τον καφέ σου; Αυτοί είναι οι λόγοι:

Ενισχύει τον μεταβολισμό μας

Ως μεταβολισμός ορίζεται η διαδικασία κατά την οποία το σώμα μας χρησιμοποιεί τις τροφές για να τις μετατρέψει σε ενέργεια. Όσο πιο γρήγορα λειτουργεί ο μεταβολισμός, τόσο γρηγορότερα καίμε τις θερμίδες που καταναλώνουμε. Σύμφωνα με έρευνα, ο κρύος καφές αυξάνει τις θερμίδες που καίμε σε ώρες ηρεμίας.

cafe

Ανεβάζει τη διάθεση

Η καφεΐνη στον κρύο καφέ τείνει να βελτιώνει τη διάθεσή μας σε σχέση με τον ζεστό. Οι έρευνες αναφέρουν πως ένας κρύος καφές κάθε πρωί μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης και βελτιώνει την λειτουργία του εγκεφάλου.

Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2

Ο κρύος καφές μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Συγκεκριμένα, έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση τουλάχιστον 4-6 φλιτζανιών καφέ ανά ημέρα σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2. Αυτά τα οφέλη μπορεί να οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στα χλωρογενικά οξέα, τα οποία είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά στον καφέ. Η τακτική κατανάλωση κρύου καφέ μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το σάκχαρο στο αίμα σας σταθερό και να μειώσετε τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2.

kafes

Μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων

Οι ενώσεις που περιέχει ο κρύος καφές αυξάνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη, σταθεροποιούν το σάκχαρο και μειώνουν την αρτηριακή πίεση. Ωστόσο η ημερήσια πρόσληψη καφεΐνης πρέπει να είναι περιορισμένη γιατί αλλιώς μπορεί να έχουμε αντίθετα αποτελέσματα.

 Μπορεί να είναι πιο εύπεπτος για το στομάχι σας σε σχέση με τον ζεστό καφέ

Ο κρύος καφές είναι ελαφρώς λιγότερο όξινος από τον ζεστό καφέ, αλλά περιέχει ενώσεις που μπορούν να προστατεύσουν το στομάχι σας από αυτή την οξύτητα. Ως εκ τούτου, μπορεί να προκαλέσει λιγότερα στομαχικά προβλήματα και παλινδρόμηση οξέος σε σχέση με τον ζεστό καφέ.

 

 

Νεότερα Άρθρα

Αποξηραμένα Φρούτα: Ποια πρέπει να δοκιμάσεις και που θα σε ωφελήσουν;

Her News b

Νερό με λεμόνι: Μπορεί πράγματι να βοηθήσει στην απώλεια βάρους;

Her News b

Πορτοκάλι: Οι θεραπευτικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας

Her News