HerNews.gr
Ψυχολογία

Καθαρό Μυαλό: Οι δραστηριότητες που θα σε βοηθήσουν

mind

Θέλεις καθαρό μυαλό αλλά δεν είσαι άτομο του διαλογισμού;

 Ο διαλογισμός δυστυχώς δεν είναι για όλους. Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν άλλους τρόπους για να ηρεμήσουν το μυαλό τους, να είναι παρόντες στη στιγμή και να μειώσουν το άγχος τους. Κάποιοι από αυτούς είναι οι παρακάτω:

Περπάτημα

Ένα τεράστιο ποσοστό των μεγάλων στοχαστών της ιστορίας ήταν μανιώδεις περιπατητές και η επιστήμη μας εξηγεί γιατί. Τα οφέλη του ενσυνείδητου περπατήματος περιλαμβάνουν τη μείωση του άγχους. Εννοείται περιλαμβάνουν και τη βελτίωση της γνωστικής ικανότητας καθώς μεγαλώνουμε. Αυτά  έρχονται να προστεθούν στα πολλαπλά οφέλη που έχει η αυξημένη αυτή σωματική δραστηριότηταγια τη ψυχική υγεία.

walking

 

Cloud Gazing

To cloud gazing είναι όταν κοιτάμε ψηλά στον ουρανό που είναι γεμάτος αφράτα σύννεφα και το μυαλό μας αρχίζει να τα περιεργάζεται και να τους δίνει σχήματα. Όπως αποδεικνύεται αυτό μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από μια διασκεδαστική παιδική ενασχόληση. Δυστυχώς έχει γίνει ελάχιστη έρευνα σχετικά με το cloud gazing. Ωστόσο μια μελέτη των Sepideh Masoudinejad και Terry Hartig επιδοκιμάζει τα οφέλη της θέας του ουρανού και τονίζει την απακαταστατική της ιδιότητα. Ένας τεράστιος όγκος επιστημονικών μελετών δείχνει επίσης ότι το να περνάς χρόνο στη φύση είναι φανταστικό για την ψυχική σου υγεία. Επομένως το να ξαπλώνεις στο γρασίδι κοιτάζοντας τον ουρανό σίγουρα δεν θα σε βλάψει.

clouds

Χρωματισμός 

Τα βιβλία ζωγραφικής για ενήλικες που έχουν κατακλύσει την αγορά, έχουν στην πραγματικότητα επιστημονική έρευνα από πίσω τους. Η έρευνα δείχνει ότι ο χρωματισμός ενός περίπλοκου αφηρημένου σχεδίου όπως ένα μάνταλα ή ένα καρό μοτίβο μπορεί να μειώσει το άγχος με ουσιαστικό τρόπο. Τα δομημένα μοτίβα όπως αυτά έχουν ισχυρή συμμετρία που επηρεάζει την αισθητική αρμονίας, η οποία προάγει την ηρεμία μέσω συμμετρίας και ισορροπίας, ησυχάζει τον οπτική θόρυβο του περιβάλλοντός μας, ώστε να μπορούμε να εστιάσουμε πιο βαθιά σε αυτό που μας ενδιαφέρει.
coloring

Νεότερα Άρθρα

Κατάθλιψη: Μάθε ό,τι χρειάζεσαι

Her News b

Εφηβεία: Ξέρουμε πως νιώθεις

Her News b

Σχέσεις, επιθυμίες, κρίσεις πανικού: Η Dr Άννα Κανδαράκη σε μια συνάντηση που δεν πρέπει να χάσεις

Her News