HerNews.gr
Beauty

Grey Hair: Πώς θα επιβραδύνεις να εμφανίσεις γκρίζες τρίχες;

Oι γκρίζες τρίχες στις γυναίκες πλέον ξεπερνούν τα στερεότυπα και αποτελούν πρότυπο ομορφιάς.

Δεν είναι λίγες οι celebrities που τα υποστηρίζουν και ενθαρρύνουν και άλλες γυναίκες να κάνουν το ίδιο. Τα λευκά μαλλιά κλέβουν πλέον την παράσταση. Ωστόσο, εσύ ακόμη δε μπορείς να τα αποδεχθείς και χρειάζεσαι τον χρόνο σου. Δε νιώθεις άνεση και ψάχνεις τρόπους να καθυστερήσεις την εμφάνιση τους.

Grey Hair: Πώς θα επιβραδύνεις να εμφανίσεις γκρίζες τρίχες;
pexels
Ο βασικός λόγος που εμφανίζονται λευκά μαλλιά είναι γιατί οι  θύλακες της τρίχας περιέχουν μελανινοκύτταρα. Αυτά με τη σειρά τους αράγουν μελανίνη η οποία είναι αυτή που προσδίδει το χρώμα των μαλλιών. Όσο περνούν τα χρόνια, τα συγκεκριμένα κύτταρα αρχίζουν να δυσλειτουργούν και έτσι τα μαλλιά αποχρωματίζονται.
Φυσικά, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επιταγχύνουν τη διαδικασία. Ποιοι είναι αυτοί;
  • O τρόπος ζωής
  • Το κάπνισμα
  • Το άγχος
  • Η κακή διατροφή
Το ερώτημα που προκύπτει στις περισσότερες γυναίκες είναι το εξής:
Πώς μπορώ να κάνω τα μαλλιά μου να μην γκριζάρουν τόσο γρήγορα;

#1 Βιταμίνες για γκρίζες τρίχες

Ο σωστός τρόπος διατροφής πάντα βοηθάει σε δερματολογικά θέματα. Αν θέλεις να μην ασπρίσουν τόσο σύντομα τα μαλλιά σου, τότε επίλεξε τη βιταμίνη Β12, που μπορείς να τη βρεις και στη σόγια και στη διατροφική μαγιά. Η βιταμίνη D θα σε βοηθήσει αλλά και το φιλικό οξύ. Που μπορείς να το βρεις; Στο αγαπημένο μας αβοκάντο και στα σπαράγγια. Επίσης, μην ξεχάσεις τα αντιοξειδωτικά που μπορείς να τα βρεις στα μούρα.
Grey Hair: Πώς θα επιβραδύνεις να εμφανίσεις γκρίζες τρίχες;

#2 Μακριά από τον ήλιο

Ακόμη και αν δεν το πιστεύεις, o ήλιος δεν επηρεάζει μόνο την επιδερμίδα σου αλλά και τα μαλλιά σου. Πριν καν το καταλάβεις, τα μαλλιά σου μπορούν να φθαρούν, το οποίο διορθώνεται αρκετά δύσκολα. Η λύση ακούει στο όνομα, αντηλιακά μαλλιών και θα τα αγαπήσεις αμέσως! Εκτός από την ηλιακή ακτινοβολία και το άγχος επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα των μαλλιών σου. Μήπως ήρθε η στιγμή να ξεκινήσεις διαλογισμό;

#3 Θεραπείες, θεραπείες, θεραπείες

Υπάρχουν πάρα πολλές θεραπείες που πραγματοποιούνται από έμπειρους δερματολόγους και θα επιβραδύνουν την εμφάνιση γκρίζων τρίχων.

 

Νεότερα Άρθρα

Kylie Jenner: Ποιο ειναι το αγαπημένο της ρουζ;

HerNewskl

Meghan Markle: Tα μυστικά περιποίησης της επιδερμίδας της!

HerNewskl

Ψεύτικες Φακίδες: 3 βήματα για να τις πετύχεις

Her News b