HerNews.gr
Fitness

Είναι το πρωινό το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας;

Τελικά είναι το πρωινό το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. 

Η ιδέα ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα επικρατεί εδώ και πολλά χρόνια και θα μπορούσε να έχει προέλθει από τις εκστρατείες μάρκετινγκ για την προώθηση των δημητριακών πρωινού.

Τα δημητριακά που εφευρέθηκαν στα τέλη του 1800 προωθήθηκαν ως ελαφρύτερες, πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις για το τυπικό πρωινό του αγρότη-το οποίο μέχρι τότε ήταν αυγά και κρέας- και τοποθετήθηκαν ως ένα ζωτικό ξεκίνημα της ημέρας. 

Ποια είναι όμως ακριβώς τα οφέλη της συστηματικής κατανάλωσης πρωινού; 

Παρέχει τις αναγκαίες ποσότητες φυτικών ινών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων, ώστε οι ημερήσιες ανάγκες σε αυτά να είναι κατανεμημένες σωστά μέσα στη μέρα.
Επίσης αποτρέπει τις μεγάλες διακυμάνσεις στα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα.

Ωστόσο ο καθένας είναι διαφορετικός. Μερικοί άνθρωποι ξυπνούν και θέλουν να φάνε γιατί πεινάνε, ενώ κάποιοι άλλοι μπορεί να παραλείψουν εντελώς το πρωινό γεύμα.

Τέλος. γενικά η σωστή κατανάλωση ισορροπημένων γευμάτων τροφοδοτεί το σώμα και σας βοηθά να νιώθετε καλύτερα. Ενώ τα ακανόνιστα γεύματα περιορίζουν την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά, επηρεάζοντας αρνητικά το ανοσοποιητικό σύστημα.

Όσον αφορά τα παιδιά που καταναλώνουν πρωινό αποδίδουν καλύτερα στις εργασίες του σχολείου τους και επιπλέον έχουν καλύτερη επίδοση σε αθλητικές και άλλες σωματικές δραστηριότητες.

Νεότερα Άρθρα

Γυμναστική: Πώς το τρέξιμο θα αλλάξει το σώμα σου

Her News

Βάλε τα superfoods στο πρωινό σου

Her News b

Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν κάνεις yoga!

Her News