HerNews.gr
Παιδί

Διαζύγιο: Πως να μην πληγωθεί το παιδί σας

sad

Το διαζύγιο είναι μια κατάσταση η οποία δεν θα επηρεάσει μόνο εσάς, αλλά και το παιδί σας

Ακόμη και αν χωρίσατε με τον πλέον φιλικό τρόπο, ακόμη και αν εξακολουθεί να περνά ποιοτικό χρόνο και με τους δυο σας, το διαζύγιο σας εισήγαγε μια σειρά από τεράστιες αλλαγές για τη ζωή του.Πως λοιπόν θα προστατεύσετε το παιδί σας από όλο αυτό το στάδιο του χωρισμού; 

sad

Μην μιλάτε άσχημα και μην κατηγορείτε τον πρώην

Ακόμη και αν πραγματικά φταίει για το τέλος του γάμου σας και ακόμη και αν έχετε δίκιο που έχετε χάσει πάσα ιδέα για εκείνον, το παιδί έχει και πρέπει να διατηρήσει μία εντελώς διαφορετική σχέση μαζί του.

Μην το ωθείτε σε χειριστικές συμπεριφορές

Δηλαδή, μην προσπαθείτε μέσα από το παιδί να «ψαρέψετε» λεπτομέρειες της ζωής της πρώην σας, μην του ζητάτε να κρατήσει μυστικά από εκείνη και μην το ανακρίνετε για κάθε λεπτομέρεια του χρόνου που πέρασε μαζί της.

Διαβεβαιώστε το ότι δεν φταίει

Πολλά παιδιά πιστεύουν ότι η δική τους συμπεριφορά προκάλεσε το διαζύγιο. Μιλήστε του και εξηγήστε του ότι αυτό δεν ισχύει και ότι και οι δύο το αγαπάτε πολύ.

Μην τσακώνεστε μπροστά του

 Ούτε λίγο, ούτε ήπια. Δεν θέλετε να μάθει ότι αυτός είναι ο τρόπος να λύνει τις διαφορές του.Για αυτό να είστε προσεχτικοί με το αν το παιδί σας είναι παρόν και ακούει τυχόν τσακωμούς με το ταίρι σας. 

sad

Μην το αντιμετωπίζετε σαν ενήλικα

 Το γεγονός ότι βιώνει κάποιες καταστάσεις που το αναστατώνουν δεν σημαίνει και ότι πρέπει ή μπορεί να ωριμάσει πιο γρήγορα. Μην συζητάτε μαζί του περιττά πράγματα σε σχέση με το διαζύγιο.

Αφήστε το να απολαύσει το χρόνο με τον πρώην σας

Μην το κάνετε να νιώσει ένοχο που πέρασε καλά μακριά σας, μην δημιουργείτε εμπόδια στις συναντήσεις τους και μην τους διακόπτετε με συνεχή τηλέφωνα. Αν μάθει να αντιμετωπίζει τον ένα γονιό του ως εχθρό, η ψυχολογία του μακροπρόθεσμα θα υποστεί μεγάλο πλήγμα

Μην διστάσετε να απευθυνθείτε σε παιδοψυχολόγο

Μια περίπλοκη συνθήκη σαν αυτή που βιώνετε, απαιτεί προσεκτικούς χειρισμούς. Αν δεν είστε βέβαιοι ότι είστε σε θέση να ανταποκριθείτε σε αυτό, ένας ειδικός θα μπορέσει να σας συμβουλεύσει και να βοηθήσει το παιδί να αντιληφθεί την κατάσταση στο πραγματικό της μέγεθος.

 

Νεότερα Άρθρα

Μαθησιακές δυσκολίες: Τι είναι και πώς μπορούν να βοηθήσουν οι γονείς τα παιδιά τους

HerNews ka

Κορονοϊός και σχολείo: Οδηγίες από τον CDC

Her News b

Bullying: Τι να κάνω αν μάθω ότι το δικό μου παιδί ασκεί εκφοβισμό

HerNews ka