HerNews.gr
Health

Περίοδος: Ποιοι είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που έχει καθυστερήσει;

Το κεφάλαιο “περίοδος” είναι αρκετά περίπλοκο, ενώ δεν είναι λίγες εκείνες οι στιγμές που μπορεί να σου προκαλέσει άγχος. Ποιο πράγμα;  Η καθυστέρησή της, αφού περνούν διάφορες σκέψεις από το μυαλό σου και αισθάνεσαι άγχος.

Αν έχει καθυστερήσει μερικές ημέρες, δεν υπάρχει κάποιοσ σοβαρός λόγος ανησυχίας. Αν όμως, δεν έχεις ξαφνικά σταθερό κύκλο τότε καλό θα ήταν να επισκεφθείς πρωτίστως έναν έμπειρο γυναικολόγο. Εκείνος θα σε καθοδηγήσει, καθώς η καθυστέρηση της περιόδου είναι ένα πολύ περίπλοκο ζήτημα.

#Το άγχος είναι κύριος παράγοντας για την περίοδο σου

Όσο και να μην το πιστεύεις, η περίοδος μπορει να σου καθηστερήσει εξαιτίας του άγχους. Μην το ξεχνάς, οι ψυχολογοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τον οργανισμό σου και να δημιουργηθούν ποικίλα ψυχοσωματικά θέματα. Πιο συγκεκριμενα, οι ορμονικές ανισορροπίες δημιουργούν προβλήματα στο τμήμα του εγκεφάλου που επηρεάζει τον κύκλο σου.

# Η έλλειψη ύπνου διαδραματίζει σημαντικό ρόλο

Κοιμάσαι τις σωστές ώρες που πρέπει; Αν η απάντηση είναι αρνητική και κοιμάσαι λιγότερο από 7 ώρες την ημέρα…Τότε έδωσες μόνη σου την εξήγηση για τους λόγους που αργεί η περίοδος σου. Ο ύπνος επηρεάζει σε μέγιστο βαθμό τα ορμονικά σου! 

Περίοδος: Ποιοι είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που έχει καθυστερήσει;

# Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

Η συγκεκριμένη ενδοκρινολογική διαταραχή γίνεται ολοένα και πιο συχνή τα τελευταία χρόνια. Αυτό συνεπάγεται με έλλειψη ωορρηξίας και συνάμα έλλειψη της προγεστερόνης.  Το βασικότερο σύμπτωμα είναι οι πολλές διαταραχές στην περίοδο σου. Όσες γυναίκες έχουν καθυστέρηση στην περίοδο τους και έχουν σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, δεν  αισθάνονται κάποια ανησυχία.

# Σε ποιο βαθμό επηρεάζει το βάρος σου;

Υπάρχουν έρευνες που έχουν δείξει πως οι γυναίκες που έχουν χαμηλότερο βάρος από το κανονικό, παρουσιάζουν ορμονικες διαταραχές. Επίσης, όσες έχουν διατροφικές διαταραχές, έχουν διαταραχές στον κύκλο τους. Τέτοιες διαταραχές είναι η ανορεξία ή η βουλιμία. Συνεπώς, αν το βάρος σου είναι 10% κάτω από αυτό που αναλογεί στο ύψος σου, τότε οι ορμονικές αλλαγές είναι φυσιολογικές.

Περίοδος: Ποιοι είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που έχει καθυστερήσει;

Από εδώ και πέρα, λοιπόν, δε χρειάζεται να ανησυχείς αν σου καθηστερήσει για λίγο η περίοδος.  

Ωστόσο, μην αντικαθιστάς ποτέ, όμως, τους γιατρούς προσπαθώντας να βρεις μόνη σου τη λύση.   

Νεότερα Άρθρα

Ξεκινούν οι δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο τραχήλου της μήτρας – Πρόσκληση και στις ιδιωτικές μονάδες

HerNews ka

Τροφές που πρέπει να αποφεύγεις όταν είσαι θυμωμένη

Her News

Θέλεις λεπτή μέση; 5 Τροφές που χρειάζεσαι

Her News