HerNews.gr
Παιδί

Παιδί: Πως θα χτίσει γερά οστά από μικρή ηλικία

kid

Τα γερά οστά είναι σημαντικός παράγωντας στην ανάπτυξη ενός παιδιού.

Για να έχουν τα παιδιά σας περισσότερες πιθανότητες να αποφύγουν τις πτώσεις και τα κατάγματα αργότερα στη ζωή τους, είναι κρίσιμο να «χτίσουν» από τώρα γερά κόκαλα. Για να το κάνουν αυτό, είναι σημαντικό να ασκούνται και να ακολουθούν συγκεκριμένη διατροφή.Με αυτούς τους τρόπους θα πετύχετε αυτό το αποτέλεσμα:

kid

Ασβέστιο

Οι δίαιτες πλούσιες σε ασβέστιο, με τροφές όπως το γάλα, το γιαούρτι και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, μπορούν να βοηθήσουν τα οστά σας να αποκτήσουν και να παραμείνουν δυνατά. Το ασβέστιο που τρώμε αποθηκεύεται στα αιμοσφαίρια μας και το χρειαζόμαστε για τους μύες, τα νεύρα και τα κόκαλά μας. Εάν το σώμα μας δεν λαμβάνει αρκετό ασβέστιο, θα το πάρει από τα οστά μας, καθιστώντας τα πιο αδύναμα.Πολλά τρόφιμα περιέχουν ασβέστιο, οπότε βεβαιωθείτε ότι εσείς και τα παιδιά σας λαμβάνετε τουλάχιστον 1.400 mg την ημέρα..

Βιταμίνη D

Οι υγιεινές δίαιτες που περιλαμβάνουν πολλά «καλά λιπαρά» (αβοκάντο, ξηρούς καρπούς κ.λπ.) μας βοηθούν να απορροφήσουμε τα θρεπτικά συστατικά. Επίσης μας δίνουν ενέργεια με μεγάλη διάρκεια. Χωρίς την κατάλληλη απορρόφηση τα κόκαλά μας δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ασβέστιο που τρώμε. Χωρίς αρκετή ενέργεια το σώμα μας δεν θα είναι σε θέση να χτίσει και να διατηρήσει γερά οστά. Μαζί με τα καλά λιπαρά χρειαζόμαστε επίσης βιταμίνη D. Η βιταμίνη D είναι αυτή που επιτρέπει στο σώμα μας να χρησιμοποιεί το ασβέστιο που τρώμε για να «χτίσει» γερά οστά. Η βιταμίνη D προστίθεται σε πολλές τροφές όπως το γάλα και ο χυμός πορτοκαλιού. Μπορείτε επίσης να την πάρετε από τον ήλιο! Η λήψη 600 IU την ημέρα συνιστάται για τα παιδιά.

kid

Άσκηση

Η άσκηση υψηλής έντασης μπορεί να βοηθήσει στην οικοδόμηση γερών οστών.Τέτοιυ είδους άσκηση αποτελούν τα άλματα, ο χορός και το τρέξιμο Η πρόσκρουση επιτρέπει στα κόκαλα να χτίσουν οστικό ιστό και οι μύες που δημιουργούνται από την άσκηση τα καθιστούν πιο δυνατά!Τα αθλήματα, όπως το βόλεϊ και το μπάσκετ, είναι υπέροχοι τρόποι για να χτίσετε γερά κόκαλα ενώ διασκεδάζετε. 

Νεότερα Άρθρα

Νεογέννητο: Πως θα περάσεις ποιοτικό χρόνο μαζί του

Her News b

Προετοιμάστε την κόρη σας για την πρώτη περίοδο

Her News

Τι πρέπει να κάνετε αν πιστεύετε ότι μωρό σας έχει στραβισμό

HerNews ka