HerNews.gr
Ψυχαγωγία

Η Stephania Psarros και η έκθεσή ”Invisible Threads” με θέμα τη γιόγκα είναι το highlight της εβδομάδας

yoga art

Μια έκθεση που διαφέρει από κάθε άλλη που έχεις πάει. Γιατί; Γιατί το αντικείμενο πραγμάτευσής της είναι η γιόγκα. Και δεν έχεις δει κάτι παρόμοιό του.

Η Stephania Psarros βρίσκεται στο The Blender Gallery από τις 19 ως τις 25 Φεβρουαρίου και παρουσιάζει την έκθεσή της με τίτλο ”Invisible Threads”. Εμείς πήγαμε και αναγνωρίσαμε την αξία της καλαίσθητης οπτικής ενός καλλιτέχνη για το πολυμιλούμενο αλλά καθόλου mainstream ζήτημα της γιόγκα.

Και γιατί το τοποθετώ στο άρθρο ως ζήτημα; Γιατί η γιόγκα πάντοτε κρέμεται από μια κλωστή σε κάθε συζήτηση. Μια κλωστή που κάνει τη λέξη να αιωρείται ανάμεσα στις ερωτήσεις ” να το δοκιμάσω;” ή ”να το αφήσω καλύτερα;”. 

yoga art

Η ανάδειξη των λεπτοφυών γραμμών που σχηματίζονται σε κάθε asana, καθώς και οι κλωστές που υφαίνουν mantras ή ορολογίες της γιόγκα, είναι αυτό που χαρακτηρίζει την έκθεση. Η ίδια η καλλιτέχνης εκθέτει τα σώματα αποτυπωμένα με τη δικής οπτική, την ώρα που κάνουν κάποια θέση – asana. Σε ειδικό χαρτί, οι λέξεις που έχουν υφανθεί ξετυλίγουν το νήμα της γιόγκα ως φιλοσοφία και ένταξη στον τρόπο ζωής μας. Είναι πραγματικά αξιοσημείωτη η συμβολή της στο να μειώσουμε την κοσμική οχλαγωγία και να ακούσουμε εμάς. 

Εμάς στην αυτούσια ύπαρξή μας. Όπως μας αφήνει να νιώσουμε και να γίνουμε η γιόγκα τόσο την ώρα της κάθε πρακτικής, όσο και μετά το πέρας της.

yoga art

Το σώμα μας είναι ο ναός μας. Έχει τη δυνατότητα να πάρει πολλές μορφές και σχήματα. Και μέσα από αυτές τις μορφές, τις σταθερές ανάσες και την παύση που προέρχεται από την κίνηση, όλα αλλάζουν. Από τη στάση του σώματός μας, μέχρι την οπτική μας για τα πράγματα.

Και αυτό είναι τόσο μοναδικό όσο μοναδική είναι και η έκθεση της Stephania Psarros.

yoga art

Νεότερα Άρθρα

«ΑΝΤΙ ΛΗΨΕΙΣ» – Μια έκθεση φωτογραφίας που δεν πρέπει να χάσεις

Her News

Δωρεάν εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο

Her News

Sex and the City: And Just Like That.. Επιστρέφει!

Her News