HerNews.gr
Παιδί

Οικογένεια: 4 ιδέες για διασκεδαστικά βράδια με τα παιδιά

family

Τα παιδιά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα, γι’ αυτό είναι σημαντικό να εκμεταλλευτούμε όσο καλύτερα γίνεται το χρόνο που έχουμε μαζί τους σαν οικογένεια.

Στα παιδιά αρέσει να κινούνται διαρκώς, να παίζουν και να ανακαλύπτουν τον κόσμο. Αλλά πρέπει, επίσης, να μπορούν να χαλαρώνουν και να ηρεμούν.Δείτε μερικές  δραστηριότητες για όλη την οικογένεια, με τις οποίες γονείς και παιδιά θα διώξετε το άγχος και θα περάσετε καλά:

Καραόκε

Μία από τις πιο διασκεδαστικές βραδιές για μικρούς και μεγάλους θα είναι η βραδιά καραόκε. Μπορεί να συμμετέχει κάθε μέλος της οικογένειας ξεχωριστά ή και να δημιουργήσετε ομάδες. Γράψτε σε έναν πίνακα τα ονόματα ή τα ψευδώνυμά σας και επιλέξτε το τραγούδι που σας αρέσει περισσότερο. Η μαμά και ο μπαμπάς μπορεί να είναι η κριτική επιτροπή, η οποία μπορεί στο τέλος κάθε γύρου να αλλάζει.

family

Επιτραπέζια

Τα επιτραπέζια αποτελούν πάντα μια καλή επιλογή.Φτάνουν την διασκέδαση της οικογένειας στα ύψη ενώ ανάλογα με την επιλογή σας, μπορείτε να αυξήσετε και τις γνώσεις των παιδιών. Απομακρύνετε τους καναπέδες για να κάνετε χώρο στο σαλόνι σας. Βάλτε μεγάλες μαξιλάρες, καθίστε και βάλτε στο κέντρο το επιτραπέζιο παιχνίδι.

Movie night

Αφήστε τους μικρούς σινεφίλ φίλους σας να επιλέξουν την αγαπημένη τους ταινία και έπειτα καθίστε αναπαυτικά στο σαλόνι σας με ποπ κορν για να την απολαύσετε. Για την αποφυγή διενέξεων μπορείτε να ορίσετε μια σειρά, όπου κάθε μέλος θα επιλέγει μια ταινία που θα αρέσει σε όλους ή μπορείτε να ορίσετε μια λίστα από ταινίες και να επιλέξετε τυχαία.

family

Εναλλακτική γυμναστική

Πηγαίνετε μια βόλτα όλοι μαζί ή βάλτε διασκεδαστική μουσική και χορέψτε. Ή κάντε μια χαζή προπόνηση, όπου κάθε μέλος της οικογένειας εφευρίσκει μια δική του άσκηση. Εάν δεν μπορείτε να βγείτε έξω, μην αφήσετε τους τέσσερις τοίχους να σας εμποδίσουν. Δοκιμάστε να κάνετε τους γρύλους χοροπηδώντας στο σαλόνι, να αγγίξτε με τα δάχτυλά σας τον πάγκο της κουζίνας και να περπατήσετε στο διάδρομο σαν τα καβούρια.

Νεότερα Άρθρα

Ποιά διάσημα αστέρια του Hollywood έκαναν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας;

HerNews ka

Παιδική Παχυσαρκία: Πώς να βοηθήσεις το παιδί να την αντιμετωπίσει;

Her News

Πώς να αντιμετωπίσετε τη στιγμή που το παιδί σας καταλαβαίνει ότι ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει

HerNews ka