HerNews.gr
Συνταγές

Manacooks: Pulled Pork – Το ζουμερό χοιρινό της Τσικνοπέμπτης

Pulled pork

Καταπληκτική γεύση BBQ, χωρίς ψησταριά; Το μυστικό λέγεται Pulled Pork κι είναι τρυφερό, σιγομαγειρεμένο χοιρινό που πραγματικά λιώνει στο στόμα. Είναι η τέλεια λύση για τα αποκριάτικα πάρτι (Τσικνοπέμπτη anyone?) καθώς ο καθένας μπορεί να το σερβιριστεί όπως θέλει. Γίνεται στη γάστρα ή και στο slow cooker χωρίς να ασχοληθείτε πάνω από 10’ για ένα megadose μοναδικής απόλαυσης.

Μπορείτε να το σερβίρετε σε ψωμάκια με coleslaw λαχανοσαλάτα, όπως εδώ, ή σαν γέμιση σε τορτίγιες με φασόλια, καλαμπόκι και sour cream. Δοκιμάστε το σε low carb ρολάκια με φύλλα iceberg ή και σαν κύριο συστατικό σε pulled pork bowls. Στα παιδιά αρέσει το μπολάκι με ρύζι, καλαμπόκι, αβοκάντο, πίκλες, ντοματίνια και φυσικά, ζουμερό τραβηχτό χοιρινό. Διατηρείται στο ψυγείο μέχρι 72 ώρες και μπαίνει και στην κατάψυξη για μια δύσκολη μέρα.

pulled pork

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ PULLED PORK, ΤΟ ΖΟΥΜΕΡΟ ΧΟΙΡΙΝΟ

ΥΛΙΚΑ

2-2,5 κιλά χοιρινή ωμοπλάτη

1 κ.σ. βούτυρο κλαριφιέ ή ελαιόλαδο

2 μεγάλα κρεμμύδια, καθαρισμένα

2 κ.σ. πελτές ντομάτας

6 κ.σ. ξύδι ή μηλόξυδο

2 κ.σ. σκόνη μουστάρδας

6 κ.σ. Worcestershire sauce

1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή

1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη

Αλατοπίπερο

PULLED PORK ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΛΙΚΟ

500 ml ζωμός σπιτικός

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 150C. Απλώνετε το βούτυρο ή το λάδι στον πάτο της γάστρας. Χοντροκόβετε το κρεμμύδι και το βάζετε στο κέντρο. Ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και απλώνετε το μίγμα στο χοιρινό από όλες τις πλευρές. Τοποθετείτε το κρέας στη γάστρα πάνω από το κρεμμύδι. Προσθέτετε τον ζωμό στο πλάι. Σκεπάζετε με το καπάκι, βάζετε τη γάστρα στο φούρνο και αφήνεις το pulled pork να σιγοψηθεί για 4 ώρες.

pulled pork

PULLED PORK ΣΤΟ SLOW COOKER

Απλώνετε το βούτυρο ή το λάδι στον πάτο του δοχείου. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το προσθέτετε. Ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Απλώνετε το μίγμα στο χοιρινό από όλες τις πλευρές και τοποθετείτε το κρέας πάνω στο κρεμμύδι. Σκεπάζετε με το καπάκι και ψήνετε στο Low για 9 ώρες ή στο High για 5,5 ώρες, ή μέχρι να διαλύεται το κρέας με ένα πηρούνι, χωρίς να προσθέσετε καθόλου υγρά.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΛΙΚΑ

ψωμάκια brioche

αγγουράκι τουρσί

coleslaw λαχανοσαλάτα

επιπλέον BBQ sauce

Βγάζετε προσεκτικά το χοιρινό σε μια μεγάλη πιατέλα ή χαμηλό ταψί. Αρχίζετε να το χωρίζετε στις ίνες του, τραβώντας το με δύο πηρούνια. Καθώς το ξεφτίζετε, βγάζετε την άκρη τυχόν κομμάτια λίπους και κρατάτε μόνο το ψαχνό. Καθώς προχωράτε, επιστρέφετε το ξεφτισμένο ψαχνό στη γάστρα ή το δοχείο του slow cooker. Ανακατεύετε καλά το κρέας με το ζουμάκι του και το αφήνετε λίγη ώρα να το απορροφήσει.

Σερβίρετε με ψωμάκια brioche φρυγανισμένα, σαλάτα coleslaw, πίκλες κι επιπλέον BBQ sauce για όποιον θέλει.

Ανακαλύψτε το Manacooks εδώ και βρείτε το Instagram εδώ

Νεότερα Άρθρα

4 εύκολες συνταγές για φυσικούς χυμούς που θα σας χαρίσουν το καθαρό δέρμα που αναζητάτε

HerNews ka

Μακαρόνια: Ο σωστός τρόπος να τα βράσεις

Her News b

Αυτά είναι τα τρόφιμα που δεν λήγουν ποτέ

Her News