HerNews.gr
Health

Μητρικός θηλασμός: Τα τεράστια οφέλη του για τη μητέρα και το μωρό

Μητρικός θηλασμός, ένα πραγματικό δώρο ζωής για κάθε βρέφος. Αναμφισβήτητα το μητρικό γάλα είναι το καλύτερο γάλα για το μωρό σας. Το γάλα που παρασκευάζεται από τις εταιρείες γαλάτων παρά το γεγονός ότι είναι κατάλληλο για τη διατροφή του παιδιού σας, δεν μπορεί ποτέ να είναι το ίδιο με το μητρικό.

Το μητρικό γάλα που παράγεται τις πρώτες ώρες μετά τον τοκετό, το πρωτόγαλα, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και άλλα θρεπτικά συστατικά και, επιπλέον, βοηθά στην ανάπτυξη του ανώριμου πεπτικού σωλήνα του νεογέννητου.

Καταρχάς, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού. 

Το μητρικό θηλασμό, μεταδίδονται σημαντικά αντισώματα που βοηθούν το βρέφος να καταπολεμήσει τους ιούς και τα βακτήρια. Πρόκειται για κάτι κρίσιμο, ιδιαίτερα κατά το πρώτο εξάμηνο. 

Επίσης, πρέπει να τονίσουμε ο μητρικός θηλασμός μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών στα βρέφη.

Τα μωρά που θηλάζουν αποκλειστικά για 6 μήνες μπορεί να έχουν μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν σοβαρά κρυολογήματα και λοιμώξεις του γαστρεντερικού συστήματος, του ανώτερου και κατώτερου αναπνευστικού κ.α.. Επιπλέον, ο μητρικός θηλασμός ενδέχεται να συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης άσθματος, ατοπικής δερματίτιδας και εκζέματος, καθώς και άλλων παθήσεων.

Τέλος, ένας από τους πολύ σημαντικούς παράγοντες. Συμβάλλει στην υγιή πρόσληψη βάρους του βρέφους. 
Στο μητρικό γάλα υπάρχουν ορμόνες όπως η λεπτίνη. Αυτές παίζουν σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του μεταβολισμού και της όρεξης του νεογέννητου.

Νεότερα Άρθρα

Ο καφές σας δίνει πραγματικά ενέργεια;

Her News

4 Τροφές για να νικήσετε τη ζέστη του καλοκαιριού

Her News

Αλκοόλ: Σοβαρές επιπτώσεις στο δέρμα και τα μαλλιά. Ποιες είναι;

Her News b