HerNews.gr
Beauty

5+1 τροφές για να αποκτήσεις τα πιο δυνατά μαλλιά

hair

Η διατροφή παίζει ένα πολύ μεγάλο ρόλο στα μαλλιά μας, και στον κύκλο ζωής της τρίχας.

Τα συστατικά που βρίσκονται μέσα στις τροφές μπορούν να ενισχύσουν την ανάπτυξη νέων τριχών ή να την αποδυναμώσουν. Είναι αλήθεια ότι μία ισορροπημένη διατροφή εμπλουτισμένη με τροφές πλούσιες σε Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα μπορεί να συμβάλλει στη θρέψη της τρίχας. Επίσης, οι βιταμίνες που λαμβάνουμε από τις τροφές που καταναλώνουμε, δυναμώνουν τα μαλλιά μας.

Καρύδια

Τα καρύδια περιέχουν σημαντική ποσότητα λιπαρών οξέων Ωμέγα-3. Είναι επίσης πλούσια σε βιοτίνη και βιταμίνη Ε, που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από βλάβες στο DNA. Επειδή τα μαλλιά σπάνια προστατεύονται συστηματικά από τον ήλιο, αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό.Η ανεπάρκεια βιοτίνης μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών. Τα καρύδια περιέχουν επίσης χαλκό, ένα μέταλλο που βοηθάει τα μαλλιά να διατηρήσουν το φυσικό τους χρώμα και τη λάμψη τους.

Σολομός

Πέρα από το ότι αυτό το νόστιμο ψάρι  είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και βιταμίνη D (στοιχεία απαραίτητα για δυνατά μαλλιά), περιέχει και μια πραγματικά εκπληκτική ποσότητα λιπαρών οξέων Ωμέγα-3. Το σώμα δεν μπορεί να παράγει αυτά τα λιπαρά οξέα και τα χρειάζεται για την ανάπτυξη των μαλλιών. Περίπου το 3% του στελέχους της τρίχας αποτελείται από αυτά τα λιπαρά οξέα. Τα Ωμέγα-3 βρίσκονται επίσης στις μεμβράνες των κυττάρων του δέρματος στο τριχωτό της κεφαλής και στα φυσικά έλαια που εξασφαλίζουν την καλή ενυδάτωση του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών.

hair

Όσπρια

Οι φακές, τα φασόλια, και τα υπόλοιπα όσπρια αποτελούν εξαιρετική τροφή για τις τρίχες. Αυτό συμβαίνει διότι περιέχουν ένα συνδυασμό διαφορετικών συστατικών όπως είναι το φολικό οξύ, ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος και ο χαλκός. Το φολικό οξύ είναι απαραίτητο για την διαίρεση και τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων, και θυμηθείτε πως τα μαλλιά σας μεγαλώνουν κατά 0.5 περίπου χιλιοστό την ημέρα!

 

Kίτρινες και κόκκινες πιπεριές για βιταμίνη C

H βιταμίνη C χρησιμεύει στην ομαλή σύνθεση του κολλαγόνου, της πρωτεΐνης δηλαδή που αποτελεί τη βάση του ιστού του θύλακα από τον οποίο αναπαράγεται και αναπλάθεται η τρίχα. Eπιπλέον, παρουσιάζει αντιοξειδωτική δράση, προλαμβάνοντας τη γήρανση των μαλλιών. Oι πιπεριές (κυρίως οι κίτρινες και οι κόκκινες) περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C, ενώ καλές πηγές είναι ακόμα το μπρόκολο και το κουνουπίδι, τα λαχανάκια Bρυξελλών, η πατάτα, οι λιαστές ντομάτες και όλα τα εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, λεμόνια, γκρέιπ φρουτ).

hair

Σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Λαχανικά όπως το μπρόκολο, το λάχανο, το κέϊλ και τα σέσκουλα είναι τεράστιες πηγές βιταμίνης Α και σιδήρου. Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για την παραγωγή των φυσικών ελαίων που συνθέτουν τα μαλλιά και δίνουν λάμψη και ελαστικότητα. Παρέχουν επίσης σίδηρο και ασβέστιο, τα οποία είναι και τα δύο απαραίτητα για υγιείς τρίχες.

Γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες αποτελούν σπουδαία πηγή της αντιοξειδωτικής ουσίας βήτα-καροτίνης, η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α από το σώμα. Κανένα κύτταρο του σώματος δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς αρκετή βιταμίνη Α. Η βιταμίνη Α βοηθάει επίσης στην προστασία και στην παραγωγή ελαίων που διατηρούν υγιές το τριχωτό της κεφαλής και δυναμώνουν τα μαλλιά. Άλλες επιλογές: τα καρότα, το πεπόνι, το μάνγκο, η κολοκύθα και τα βερίκοκα αποτελούν καλές πηγές βήτα-καροτίνης.

Νεότερα Άρθρα

Sarah Jessica Parker: Βρήκαμε την αντιγηραντική κρέμα που χρησιμοποιεί

HerNewskl

Rolled Hair: To beauty hack που δίνει όγκο στα λεπτά μαλλιά

HerNewskl

Τέλειο μαύρισμα: Τα μυστικά για φυσικό αποτέλεσμα

Her News b