HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Εγκυμοσύνη: Τα κλασικά συμπτώματα που την προδίδουν

Η εγκυμοσύνη έχει κάποια κλασικά συμπτώματα, όπως το να χάσουμε μια περίοδο. Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που δεν έρχονται αντιμέτωπες με αυτά τα συμπτώματα. Είναι πολλά τα σημάδια που μπορούν να προδώσουν μια εγκυμοσύνη. Κάποια από τα πιο ασυνήθιστα είναι τα ακόλουθα, τα οποία μπορούν να κάνουν σε κάποιες από εμάς την εμφάνιση τους και να μας βάλουν υποψίες. 

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Το πιο γνωστό σύμπτωμα είναι αυτό. Η καθυστέρηση της περιόδου είναι ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα για κάθε νεαρή γυναίκα που παράλληλα όμως επιφέρουν άγχος και πίεση σε αυτή, ειδικά όταν δεν επιθυμεί μια εγκυμοσύνη!

ΠΡΩΙΝΗ ΝΑΥΤΙΑ

H πρωινή ναυτία είναι ένα από τα πρώτα πιο συχνά συμπτώματα της εγκυμοσύνης και ένα από τα πιο δυσάρεστα. Η ναυτία και ο έμετος συνήθως ξεκινούν γύρω στην 6η εβδομάδα της κύησης και σταματούν γύρω στη 12η εβδομάδα.

ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΚΟΥΡΑΣΗ

Κατά τις πρώτες εβδομάδες της κύησης ενδέχεται να αισθάνεστε ιδιαίτερα κουρασμένη να θέλετε περισσότερο ύπνο κλπ. Αυτό οφείλεται στις ορμονικές μεταβολές που λαμβάνουν χώρα και πρόκειται να βελτιωθεί όταν εισέλθετε στο δεύτερο τρίμηνο της κύησης.

ΣΥΧΝΟΥΡΙΑ

Αφού μείνετε έγκυος, θα διαπιστώσετε ότι νιώθετε την ανάγκη να ουρείτε πιο τακτικά και αυτό είναι ακόμα ένα σύμπτωμα που έχει δυσάρεστη επίδραση. Το σύμπτωμα αυτό μπορεί να εκδηλωθεί από την 6η κιόλας εβδομάδα. Η συχνουρία αυτή θα συνεχιστεί καθώς προχωράει η εγκυμοσύνη.

Νεότερα Άρθρα

Εγκυμοσύνη: 5+1 Δημιουργικές ιδέες για ανακοίνωση της καλύτερης στιγμής της ζωής σας

HerNews ka

Τι είναι η Εξωσωματική Γονιμοποίηση: Ο γυναικολόγος Στέλιος Παπαδόπουλος μας εξηγεί

Her News

Συμβουλές για να αντιμετωπίσετε την πρωινή ναυτία

Her News