HerNews.gr
DECORNEWS

Σπίτι: Τα χρώματα που θα σε επηρεάσουν θετικά

room

Ήξερες ότι κάποια συγκεκριμένα χρώματα και αποχρώσεις στο σπίτι μπορούν να σου αλλάξουν την διάθεση; Με μεγάλες αλλαγές ή μικρές πινελιές στο σπίτι σου. Μπορεί να είναι ένας ολόκληρος τοίχος που θα βαφτεί εκ νέου ή απλώς ένα χρωματιστό διακοσμητικό αντικείμενο, που θα τοποθετηθεί στο τραπέζι του σαλονιού ή στο κομοδίνο σας.

Πώς μας επηρεάζουν τα χρώματα στο σπίτι ;

Η ψυχολογία του χρώματος βασίζεται στις συναισθηματικές αλλά και στις σωματικές επιδράσεις που ασκούν τα χρώματα στους ανθρώπους, οπότε είναι κρίσιμο να κατανοήσουμε πώς μπορούν να ταιριάξουν στον προσωπικό μας χώρο.

Ποια είναι λοιπόν τα χρώματα που πρέπει να επιλέξεις;

Πράσινο

Είναι, ίσως, το πιο αισιόδοξο από τα χρώματα που υπάρχει. Μας επανασυνδέει με τη φύση και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την καλή ενέργεια, την ανανέωση και την αναγέννηση. Το πράσινο συμβολίζει την ελπίδα και είναι ένα χρώμα ζεστό και αναζωογονητικό. Στη χρωματοθεραπεία λέγεται ότι ελέγχει την καρδιά και την πίεση του αίματος και εξισορροπεί το νευρικό σύστημα. Το πράσινο χρώμα θεραπεύει τα τραύματα του παρελθόντος, ανακουφίζει τον πονοκέφαλο και τη ναυτία, μειώνει την κλειστοφοβία και επαναφέρει την ισορροπία. Είναι ιδανική επιλογή για το υπνοδωμάτιο και το σαλόνι σας.

green

Λευκό

Σύμφωνα με την κινέζικη φιλοσοφία, το λευκό είναι στα χρώματα μιας νέας αρχής. Από τη μία σηματοδοτεί εκκινήσεις και από την άλλη ηρεμεί και αναζωογονεί. Το λευκό προστατεύει από τις αρνητικές επιδράσεις, ενώ ευνοεί τη συμβίωση, την ενότητα, και την αγάπη, γι’ αυτό και είναι το καταλληλότερο χρώμα για την κρεβατοκάμαρά σας.

room

Κόκκινο

Σύμφωνα με τους κανόνες του Φενγκ Σούι, το κόκκινο βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις της λίστας με τα χρώματα της αισιοδοξίας και της ευτυχίας. Το φλογερό κόκκινο του πάθους είναι ιδανική επιλογή για την κουζίνα, σε μικρές ή και μεγαλύτερες δόσεις. Διεγείρει τις αισθήσεις και, σύμφωνα με έρευνες, αυξάνει την αρτηριακή πίεση και κατ’ επέκταση την ενέργειά μας.

room

Νεότερα Άρθρα

Οι φθινοπωρινές μυρωδιές και σε ποια κεριά θα τις βρούμε

Her News

Διακόσμηση εισόδου: Όμορφες ιδέες για το σπίτι σας

Her News

Ανοίγει ξανά η επιβλητική Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας

Her News