HerNews.gr
Health

Caffeine Hangover: Πως μπορεί ο καφές να μας δημιουργήσει πονοκέφαλο;

καφές

Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την πρώτη γουλιά καφέ, στο ξεκίνημα της ημέρας. Ήξερες όμως ότι μπορεί να πάθεις caffeine hangover ; 

Και όμως, ο καφές, μπορεί να σου προκαλέσει τον ίδιο πονοκέφαλο, όπως το κανονικό hangover. Τι μας οδηγεί όμως εκεί,στο λεγόμενο caffeine hangover;

Γιατί η καφεΐνη προκαλεί πονοκέφαλο;

Ο ακριβής λόγος δεν είναι γνωστός. Ο Δρ Bal Athwal, σύμβουλος νευρολόγος στο «The Wellington Hospital», επισημαίνει το γεγονός ότι η καφεΐνη προκαλεί συστολή των αιμοφόρων αγγείων του εγκεφάλου. Όταν κάνουμε ένα διάλειμμα από την κατανάλωσή της, αυτά τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται. Και έτσι ο εγκέφαλος αυξάνει τη ροή του αίματος. Με περισσότερες από 1.000 ενώσεις μόνο στον καφέ ,οι επιστήμονες εξακολουθούν να προσπαθούν να προσδιορίσουν την ακριβή αιτία των πονοκεφάλων από την καφεΐνη.Γνωρίζουν όμως ότι τα συμπτώματα συνήθως ξεκινούν 12 έως 24 ώρες μετά τη διακοπή της.Κορυφώνονται στις 20-51 ώρες και μπορεί να διαρκέσουν έως και εννέα ημέρες.

coffee

Έτσι, μπορεί προς το τέλος της ημέρας να αισθανθούμε ότι το κεφάλι μας πονάει, εάν έχουμε πιει πολλή καφεΐνη το πρωί. Αλλά είναι πιο πιθανό να ξυπνήσουμε με hangover την επόμενη μέρα και αυτό το αίσθημα να διαρκέσει μέχρι το τέλος της. Ή μέχρι να πιούμε το επόμενο φλιτζάνι με καφέ.. Και έτσι, ο κύκλος συνεχίζεται.

coffee

Πώς μοιάζει ένας πονοκέφαλος από την καφεΐνη;

Εάν έχεις περάσει ποτέ πολύ χρόνο μπροστά από μια οθόνη είναι πιθανό να γνωρίζεις πώς είναι αυτού του είδους ο πονοκέφαλος. Ακόμα καλύτερα αν έχεις καταναλώσει αρκετό αλκοόλ. Αλλά ο Δρ Athwal προειδοποιεί ότι η κεφαλαλγία που προκαλείται από τον καφέ μπορεί να εμφανιστεί λίγο διαφορετικά. «Πιθανότατα θα βιώσεις ένα αίσθημα πόνου και πίεσης που σπρώχνει προς τα έξω από το κεφάλι», λέει. «Ξεκινώντας πίσω από τα μάτια, μπορεί να ανέβει στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού. Μπορεί επίσης να εμφανιστεί με συμπτώματα που μοιάζουν με ημικρανία. Αυτά μπορεί να είναι ευαισθησία στο φως και ναυτία ή να έχεις μία εκτεταμένη αίσθηση παλλόμενου πόνου».

Νεότερα Άρθρα

Τα νέα δεδομένα για την παιδική ηπατίτιδα

Her News

Λαμπερά εγκαίνια στον Πειραιά για το “Femme” του γυναικολόγου Παντελή Μεσσαρόπουλου

Her News

Νερό Καρύδας: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το “super” νερό

Her News b