HerNews.gr
Παιδί

Zάχαρη και παιδιά: Γιατί μπορεί να προκαλέσει εξάρτηση!

Οι γονείς θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι το σώμα ενός παιδιού δεν επεξεργάζεται τη ζάχαρη με τον ίδιο τρόπο που το κάνει ένας ενήλικας.
Πολλοί γονείς όμως συνηθίζουν να δίνουν στα παιδιά τους γλυκά και ζαχαρωτά ως μέσο επιβράβευσης ή ως κίνητρο για να έχουν τα τελευταία καλή συμπεριφορά.

Αυτό είναι λάθος καθώς οι γονείς θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι το σώμα ενός παιδιού δεν επεξεργάζεται τη ζάχαρη με τον ίδιο τρόπο που το κάνει ένας ενήλικας.

Και ναι είναι γεγονός πως η ζάχαρη προκαλεί εξάρτηση στα παιδιά. Αν καταναλώνει κανείς συχνά ζάχαρη ή τρώει μεγάλες ποσότητες κινδυνεύει να πάθει εξάρτηση από την ζάχαρη και να την αναζητά συνέχεια στην ενήλικη ζωή του. Αυτό φαίνεται να ισχύει ακόμη περισσότερο στην περίπτωση των παιδιών τα οποία όταν τη συνηθίσουν θα δυσκολευτούν πολύ να την κόψουν και θα ζητούν διαρκώς γλυκά και προϊόντα που περιέχουν ζάχαρη.

Αρκετοί μάλιστα έχουν παρομοιάσει την εξάρτηση που προκαλεί η ζάχαρη με εκείνη των ναρκωτικών ουσιών, αφού αφενός είναι ιδιαίτερα έντονη και αφετέρου όταν κάποιος προσπαθεί να την κόψει, μπορεί να εμφανίσει συμπτώματα όμοια με εκείνα που έχουν όσοι προσπαθούν να απεξαρτηθούν από φαρμακευτικές ή ναρκωτικές ουσίες, όσο υπερβολικό και αν ακούγεται. 

Φυσικά κάθε παιδί είναι ξεχωριστός οργανισμός και για την διατροφή του αλλά και τις ανάγκες του καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε τον παιδίατρο σας. 

Νεότερα Άρθρα

Baby Swimming: Η δραστηριότητα που θα σας δέσει με το παιδί σας

Her News b

Αυξημένος κίνδυνος αυτισμού στα παιδιά που βλέπουν πάνω από δύο ώρες την ημέρα τηλεόραση

Her News

Τι πρέπει να κάνετε αν πιστεύετε ότι μωρό σας έχει στραβισμό

HerNews ka