HerNews.gr
Beauty

6 βήματα για να ξεκουράσουμε την επιδερμίδα μας

skincare

Το καθημερινό μακιγιάζ, η αστική ρύπανση, οι ατελείωτες ώρες έκθεσης στο blue light είναι μερικοί από τους παράγοντες που κουράζουν καθημερινά την επιδερμίδα μας.

Όταν έρχονται μέρες χαλάρωσης, είναι ιδανικό να ξεκουράσουμε την επιδερμίδα μας. Αυτό θα το πετύχουμε με τα παρακάτω βήματα:

Αποχή από το μακιγιάζ

Δύο ή και περισσότερες μέρες αποχής μπορούν να βελτιώσουν την όψη μας μέσα σε λίγες εβδομάδες, υποστηρίζουν οι δερματολόγοι. Ετσι σταδιακά θα παρατηρήσουμε ότι οι πόροι της επιδερμίδας δείχνουν πιο μικροί,  η ακμή μειώνεται και η παραγωγή σμήγματος εξισορροπείται. Οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές φαίνονται λιγότερο.

Εφαρμόζουμε μία μάσκα περιποίησης και λάμψης

Μετά τον βραδινό καθαρισμό και την απολέπιση του προσώπου, εφαρμόζουμε μία αντιγηραντική μάσκα με βιταμίνες, αντιοξειδωτικές και θρεπτικές ουσίες ειδική για την επιδερμίδα μας. 

skin

Απολαμβάνουμε ένα ολιγόλεπτο μασάζ

Αφού εφαρμόσουμε την ενυδατική μας, κάνουμε μασάζ με ένα jade roller ή ένα gua sha. Η διαδικασία βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών των καλλυντικών και αυξάνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας.

Περιορίζουμε την έκθεση στο blue light

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι είναι η κύρια αιτία πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας μαζί με τον ήλιο. Εφόσον το σαββατοκύριακο δεν εργαζόμαστε, είναι μία καλή ευκαιρία να κλείσουμε το λάπτοπ και να αφήσουμε στην άκρη το κινητό μας. Η πολύωρη υπέρυθρη ακτινοβολία που υφίσταται καθημερινά το δέρμα μας προκαλεί  οξειδωτικό στρες και μια σειρά φθορών, παρόμοιων με εκείνων που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία.

skincare

Κατανάλωση νερού

Πίνουμε άφθονο νερό. Ετσι συμβάλλουμε στην καλύτερη συντήρηση και δράση του υαλουρονικού οξέος που υπάρχει στον οργανισμό μας.Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα μια καθαρή επιδερμίδα. 

Ξεκουραζόμαστε τις σωστές ώρες

Πρέπει να κοιμόμαστε σωστά για να έχουμε τέλεια όψη στην επιδερμίδα μας. Η βελτίωση στην όψη μας θα είναι ορατή από το επόμενο κιόλας πρωϊ ενώ σε βάθος χρόνου επιταχύνει τον βαθμό γήρανσης.Προσοχή στις ώρες που επιλέγουμε να κοιμηθούμε. Θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 6. 

Νεότερα Άρθρα

Χριστίνα Μπόμπα: Έκανε την πιο φρέσκια εκδοχή της αλογοουράς!

HerNewskl

Οlive green nails: Η τάση που θα κλέψει την παράσταση την άνοιξη

HerNewskl

Selena Gomez: Τα πορτοκαλί Sherbet νύχια της θα γίνουν η επόμενη τάση της άνοιξης

HerNews ka