HerNews.gr
Health

Αδυνάτισμα: 2 κανόνες που δεν πρέπει να ακολουθήσεις

weight

Ύπάρχουν άραγε κανόνες που πρέπει να μην ακούσουμε όταν θέλουμε να χάσουμε κιλά; Η τεράστια ποσότητα διατροφικών συμβουλών και tips αδυνατίσματος μπορεί εύκολα να σας μπερδέψει όταν προσπαθείτε να χάσετε εκείνα τα κιλά που σας ταλαιπωρούν.

Γι’ αυτό, λοιπόν, είναι σημαντικό να δίνετε προσοχή στους κανόνες που ακολουθείτε! Ειδικά όταν αυτοί έχουν να κάνουν με τη διατροφή σας και τη συνολική υγεία σας και να ζητάτε βοήθεια μόνο από διαπιστευμένους διατροφολόγους.

“Δεν υπάρχει σωστό τσιμπολόγημα”

Κανείς δεν πρόκειται να διαφωνήσει σε αυτό. Το τσιμπολόγημα είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους αύξησης βάρους. Όπως είναι λογικό, η ανεξέλεγκτη κατανάλωση τροφίμων, ιδιαίτερα ανθυγιεινών, οδηγεί σε αυξημένη πρόσληψη θερμίδων. Αυτό οδηγεί και κατ’ επέκταση σε αύξηση του βάρους. Μάλιστα, η συνήθεια αυτή πιθανότατα δεν οφείλεται στο ότι πράγματι πεινάτε. Συχνά μπορεί να έχει συναισθηματικά αίτια.

diet

Ωστόσο, όταν τα τρόφιμα που επιλέγετε ως σνακ είναι υγιεινά και ολιγοθερμιδικά, όχι μόνο δεν σαμποτάρετε το αδυνάτισμά σας αλλά το ενισχύετε. Μειώνοντας έτσι την πείνα σας και αποφεύγοντας την υπερφαγία σε επόμενο γεύμα. Τα φρέσκα φρούτα , τα μη αμυλούχα λαχανικά αποτελούν σωστά σνακ. Ακόμα, μια χούφτα ανάλατοι ξηροί καρποί και τα πρωτεΐνούχα σνακ, όπως το τυρί κότατζ, το αυγό, το γιαούρτι, είναι μερικά σνακ που μπορούν να σας χορτάσουν και να τροφοδοτήσουν τον οργανισμό σας θρεπτικά συστατικά. Χωρίς παράλληλα να σας επιβαρύνουν με περιττές θερμίδες..

“Κόψε τα λιπαρά και τους υδατάνθρακες”

Τόσο τα λιπαρά όσο και οι υδατάνθρακες έχουν δαιμονοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αρκετοί άνθρωποι να αποφασίζουν να τα βγάλουν από τη διατροφή τους. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι έτσι.Όπως στην περίπτωση των λιπαρών έτσι και στην περίπτωση των υδατανθράκων, ο κανόνας είναι να επιλέγετε τις τροφές που καταναλώνετε βάση της ποιότητάς τους. Δεν πρέπει  να τις αποκλείετε συνολικά και αδιακρίτως. Τα καλά λιπαρά που περιέχονται για παράδειγμα στο ελαιόλαδο, τους ξηρούς καρπούς, τα ψάρια  δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σας. Ακόμη κι όταν ο στόχος σας είναι το αδυνάτισμα.

diet

Το ίδιο ισχύει και με τους υδατάνθρακες! Οι σύνθετοι υδατάνθρακες μπορούν να ωφελήσουν τη συνολική υγεία σας. Εκτός από αυτό μπορούν και να σας κρατήσουν χορτάτους για περισσότερη ώρα, ενισχύοντας έτσι το αδυνάτισμα.Το αδυνάτισμα και η διατήρηση ενός υγιούς βάρους δεν απαιτεί σε καμία περίπτωση τον αποκλεισμό ομάδων τροφών. Μάλιστα, κάτι τέτοιο θα είχε επιπτώσεις στην ποιότητα της ζωής και της υγείας σας.

Νεότερα Άρθρα

Πως θα χωνέψεις γρήγορα αν αισθάνεσαι δυσφορία μετά το φαγητό;

Her News b

5 λεπτά Ζεν: Η φύση ως αγχολυτικό

Her News

Viagra: Μειώνει τον κίνδυνο Αλτσχάιμερ κατά σχεδόν 70% σύμφωνα με ευρήματα μελέτης

HerNews ka