HerNews.gr
Beauty

Κρέμα Ματιών: 5 βασικά λάθη που κάνεις κατά την χρήση της

eyecream

Το πρήξιμο κάτω από τα μάτια, οι μαύροι κύκλοι και οι ρυτίδες, είναι αρκετά συνηθισμένα προβλήματα σε αυτήν την ευαίσθητη περιοχή του προσώπου. Η κρέμα ματιών αποτελεί τον κυριότερο μας συμμαχό για ξεκούραστα μάτια.

Πολλές από εμάς χρησιμοποιούμε κρέμα ματιών στην ρουτίνα του skincare μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το κάνουμε και σωστά. Υπάρχουν 5 βασικά λάθη που κάνουμε όσο προσπαθούμε να προστατέψουμε τα μάτια μας, με την χρήση κρέμας ματιών. Ποια είναι λοιπό αυτά τα λάθη;

skincare

Η ποσότητα που βάζεις

Μπορεί να νομίζουμε ότι η μεγάλη ποσότητα κρέμας γύρω απ’ τα μάτια, θα μας χαρίσει καλύτερο αποτέλεσμα. Στην πραγματικότητα, η επιδερμίδα θα απορροφήσει μόνο την ποσότητα που πραγματικά μπορεί, αλλιώς το περίσσιο προϊόν, θα παραμείνει στην επιφάνεια του δέρματος δημιουργώντας ένα πλεόνασμα υγρασίας που μπορεί ακόμη και να δημιουργήσει οίδημα στο σημείο. Η ιδανική ποσότητα κρέμας ματιών είναι στο μέγεθος μίας φακής για κάθε μάτι.

Η εφαρμογή που κάνεις

Ιδανικά, αντί να εφαρμόζουμε την κρέμα ματιών “τραβώντας” την επιδερμίδα μας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ρυτίδες, κάνουμε ελαφρά χτυπηματάκια, ξεκινώντας από την εσωτερική γωνία προχωρώντας προς τα έξω.

Η περιοχή που επιλέγεις

Οι κρέμες ματιών είναι σχεδιασμένες να εφαρμόζονται μόνο στο κάτω βλέφαρο και περιμετρικά των ματιών στο ύψος του οστού όπου καταλήγει το φρύδι. Αν την εφαρμόσουμε στο κινητό βλέφαρο, θα κάνει το βλέμμα να δείχνει πιο κουρασμένο αλλά ταυτόχρονα θα προσθέσει και χρόνια στην όψη μας.

cream

Η συχνότητα χρήσης

Για να μπορέσεις να διατηρήσεις τη νεανικότητα στο βλέμμα πρέπει η κρέμα ματιών να εφαρμόζεται συστηματικά. 2 φορές την ημέρα δηλαδή, πρωί και βράδυ μετά τον καθαρισμό του προσώπου.

Η πρόληψη που δεν σκέφτεσαι

Μην περιμένεις να εμφανιστούν οι πρώτες ρυτίδες, για να χρησιμοποιήσεις την κρέμα για τα μάτια σου . Αν το καθυστερήσεις, το δέρμα θα αρχίσει να «τραβάει», να χάνει τη σφριγηλή όψη και τη ζωντάνια του.

Νεότερα Άρθρα

Λάδι προσώπου – Σέρουμ: Ποια είναι η πραγματική διαφορά τους;

HerNewskl

Δούκισσα Νομικού: Υιοθέτησε το lipgloss nails trend!

HerNewskl

Πώς να ξυρίσετε τα πόδια σας σωστά σύμφωνα με τους δερματολόγους

HerNews ka