HerNews.gr
Ελλάδα

Τέλος από το Σάββατο 5/3 οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους

Από το Σάββατο 5/3 οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους δεν θα είναι πλέον υποχρεωτικές. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 5 Μαρτίου.

Το  υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε επίσημα πως κάνει δεκτή την εισήγηση των ειδικών για μη χρήση μάσκας σε ανοιχτούς χώρους από το Σάββατο 5/3. Δεν ισχύει το ίδιο όμως για τους εσωτερικούς χώρους.

Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 05.03.2022, ενώ αναμένεται η έκδοση ΚΥΑ για παραπάνω διευκρινίσεις. 

Η χρήση μάσκας παραμένει ως ισχυρή σύσταση η χρήση της σε ανοιχτούς χώρους με συνωστισμό καθώς και σε άτομα με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και ανεμβολίαστα άτομα.

Η ανακοίνωση για τις μάσκες που από το Σάββατο 5 Μαρτίου παύουν να είναι υποχρεωτικές σε εξωτερικούς χώρους, από το υπουργείο Υγείας:

«Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων υπό την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, εισηγήθηκε την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Παραμένει όμως ως ισχυρή σύσταση η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό, καθώς και σε άτομα με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και ανεμβολίαστα άτομα.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 05.03.2022».

Νεότερα Άρθρα

«Συγγνώμη» ζητά ο πιλότος – Ποια θα είναι η τύχη του παιδιού

Her News

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ποιοι επίσημοι θα δώσουν το «παρών» στην κηδεία του

Her News

Στέλιος Ρόκκος: Το ευχαριστήριο μήνυμα του- Οι δηλώσεις του θεράπωντα ιατρού του

HerNews ka