HerNews.gr
Beauty

Beauty: Τι να κάνεις αν έχεις λιπαρό δέρμα

Έχεις λιπαρό δέρμα και συχνά νιώθεις το μακιγιάζ σου να “τρέχει” μετά από λίγη ώρα, αλλά και μια ανεπιθύμητη γυαλάδα να κάνει την εμφάνισή της στο πρόσωπό σου;

Είναι αλήθεια ότι η λιπαρότητα μπορεί να είναι αντιαισθητική και να δημιουργεί μία ενοχλητική αίσθηση, που δυσκολεύει αγόρια και κορίτσια. Το δέρμα μας εκκρίνει σμήγμα μέσω των σμηγματογόνων αδένων. 

Το σμήγμα είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της υγείας της επιδερμίδας μας, καθώς δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ ενάντια στους εξωτερικούς παράγοντες, που μπορεί να βλάψουν την επιδερμίδα.

Για αυτό πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στο μακιγιάζ μας. Είναι προτιμότερο να επιλέγεις foundation με matte αποτέλεσμα και oil-free. Η ματ υφή δε σημαίνει ότι το δέρμα σας θα μοιάζει ξηρή, σκεφτείς ότι η λιπαρότητα που παράγει το πρόσωπό  θα δώσει τη λάμψη που θες. Ακόμη, είναι καλό να προτιμάς τα υγρά ή powder προϊόντα, τα οποία είναι μεσαίας κάλυψης, γιατί περιέχουν λιγότερα λιπαρά συστατικά. 

Επίσης το Α και το Ω είναι η ενυδάτωσης. Να έχεις γενικά στο μυαλό ότι όταν δεν παρέχεις ενυδάτωση, είναι σαν να κλειδώνει το πρόσωπό σου. 

Τέλος, ποτέ δεν πρέπει να αμελείς το αντιηλιακό σου, γιατί εκτός από τις βλαβερές επιπτώσεις της ηλικιακής ακτινοβολίας, αυτή μπορεί να αυξήσει και τη λιπαρότητα και τη γυαλάδα στα μάγουλα.  

Νεότερα Άρθρα

Emily Ratajkowski: Τόλμησε το απόλυτο make up look για μελαχρινές!

HerNewskl

Beyoncé: Αυτό είναι το αγαπημένο της setting spray

HerNewskl

Babylights: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το trend που κυριαρχεί στα social media!

HerNewskl