HerNews.gr
Παιδί

Παιδί: Τι να κάνω αν έχει αδυναμία στον άλλο γονιό;

kid

Έχετε νιώσει ότι ίσως το παιδί σας να έχει αδυναμία στον άλλο γονιό; Αρχικά δεν χρειάζεται να στεναχωριέστε. Είναι λογικό να συμβαίνει, και δεν πρέπει να σας ανησυχεί

Αυτή η συμπεριφορά και η αδυναμία του παιδιού , αποτελεί φυσιολογικό μέρος της ανάπτυξής του. Τώρα ξεκινά να αντιλαμβάνεται ότι οι γονείς του είναι δύο ξεχωριστοί άνθρωποι και πώς μπορεί να πάρει διαφορετικά πράγματα από τον καθένα. Αυτά είναι μερικά tips για να μην σας “πάρει από κάτω” η κατάσταση αυτή:

 

Μην το παίρνετε προσωπικά

Το παιδί αποκτά την ανεξαρτησία του και αναπτύσσει τις προσωπικές του προτιμήσεις σε όλα τα θέματα. Το λεξιλόγιό του διευρύνεται και μπορεί να εκδηλωθεί μέσα από τις λέξεις. Ενίοτε, δεν το κάνει με ευχάριστους τρόπους και δεν κατανοεί ότι μπορεί να πληγώσει τα συναισθήματά σας. Δείξτε ψυχραιμία γιατί αν θυμώσετε, αυτό θα σπρώξει το παιδί πιο μακριά. Αντιθέτως, ενθαρρύνετε τη σύνδεση με τον άλλο γονέα ώστε να ξέρει ότι θα το δεχτείτε όταν γυρίσει στην αγκαλιά σας. Εξάλλου, τα νήπια αλλάζουν συνέχεια γνώμη και προτίμηση.

kid

Περάστε ποιοτικό χρόνο μαζί του

Αναζητήστε δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε μαζί σαν οικογένεια. Παρακολουθήστε πώς αλληλεπιδρά το παιδί και με τους δύο σας. Φανείτε υποστηρικτικοί μεταξύ σας ώστε να δει το παιδί ότι υπάρχει αγάπη και μπορεί να περνά διαφορετικά με τον καθένα.

kid

Βάλτε λίγο πρόγραμμα..

Βρείτε τις ρουτίνες σας. Τα νήπια λατρεύουν την προβλεψιμότητα και παθαίνουν λιγότερες κρίσεις όταν ξέρουν ποιος κάνει τι κάθε μέρα. Όταν έχετε συγκεκριμένο ρόλο, ξέρετε πώς θα περνάτε μαζί το χρόνο σας. Το σημαντικό είναι να καταλαβαίνει το παιδί ότι του ετοιμάζετε συνεχώς κάτι. Για αυτό κλείστε ραντεβού. Όταν οργανώνετε μαζί μία έξοδο για να κάνετε κάτι που του αρέσει, είναι σαν να του κάνετε ένα όμορφο δώρο. Επίσης, του δίνετε τη δυνατότητα να περάσει ιδιαίτερο χρόνο και να ‘δεθεί’ μαζί σας.

Νεότερα Άρθρα

Zάχαρη και παιδιά: Γιατί μπορεί να προκαλέσει εξάρτηση!

Her News

Επιθετικότητα στην εφηβεία: Τα αίτια και πώς αντιμετωπίζεται

HerNews ka

Τα οφέλη που έχει η ζωγραφική για τα παιδιά

Her News