HerNews.gr
Beauty

8 βήματα για να αποκαταστήσετε την επιδερμίδα σας μετά από ξενύχτι

face

Μπορεί μετά το ξενύχτι να δούμε άμεσα αλλά προσωρινά σημάδια στο πρόσωπο, όπως σπιθουράκια, κοκκινίλες, ερεθισμοί, μαύροι κύκλοι, πρήξιμο, μουντζούρες. Σημάδια που θα φύγουν μετά από 1-2 μέρες. Μακροπρόθεσμα όμως, η επιδερμίδα εμφανίζει πιο γρήγορα ρυτίδες, λεπτές γραμμές, χαλάρωση και θαμπάδα.

Αν λοιπόν έχεις κάνει ένα “βαρύ” ξενύχτι, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις αυτά τα 8 βήματα, για να μην χάσει η επιδερμίδα σου την λάμψη της:

face

Βήμα 1ο

Το πρωί που θα ξυπνήσουμε πίνουμε άφθονο χλιαρό νερό με χυμό από μισό λεμόνι, προκειμένου να ενυδατώσουμε και να αποτοξινώσουμε τον οργανισμό μας.

Βήμα 2ο

Κάνουμε σχολαστικό ντεμακιγιάζ με ένα γαλάκτωμα ή νερό καθαρισμού, μέχρι το βαμβάκι να βγαίνει καθαρό. Στόχος μας είναι να αφαιρέσουμε κάθε ίχνος μακιγιάζ που έχει μπλοκάρει τους πόρους – και ενδεχομένως έχει αφήσει σημάδια και στα σεντόνια. Ιδανικά επιλέγουμε μία σύνθεση με καταπραϋντικούς παράγοντες, κατάλληλη για όλο το πρόσωπο και τα μάτια. Αν η μάσκαρά μας είναι αδιάβροχη, την αφαιρούμε με ένα διφασικό προϊόν ντεμακιγιάζ.

Βήμα 3ο

Στη συνέχεια ξεπλένουμε το πρόσωπο με νερό, σκουπίζουμε ταμποναριστά και χρησιμοποιούμε ένα scrub. Αφιερώνουμε 4-5 λεπτά, τρίβοντας απαλά, επιμένοντας στην περιοχή της μύτης, του μετώπου και των σημείων που έχουν ανομοιόμορφη υφή. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι να κάνουμε λεία την επιδερμίδα και να απομακρύνουμε το σμήγμα και τυχόν μαύρα στίγματα. Προσοχή: Αν έχουμε ξηρό ή ευαίσθητο τύπο, τότε χρησιμοποιούμε μια μάσκα για βαθύ καθαρισμό με ανακουφιστικούς παράγοντες.

Βήμα 4ο

Περνάμε στο στάδιο της ενυδατικής μάσκας με καταπραϋντικούς παράγοντες που ανακουφίζουν την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα από το αλκοόλ, το ξενύχτι, τον καπνό και το μακιγιάζ.

face

Βήμα 5ο

Αφαιρούμε τη μάσκα και ψεκάζουμε το πρόσωπό μας με ένα αντιοξειδωτικό και καταπραϋντικό mist προσώπου. Δεν σκουπίζουμε, αλλά ταμπονάρουμε με τις παλάμες, μέχρι το mist να απορροφηθεί από το δέρμα. Πιέζουμε τα μάγουλα, τους κροτάφους, την εσωτερική γωνία και το άνω βλέφαρο των ματιών, το μέτωπο και τον λαιμό. Ετσι ενεργοποιούμε και τη λέμφο για τη γρηγορότερη αποτοξίνωση του δέρματος.

Βήμα 6ο

Αν τα μάτια μας είναι πρησμένα και έχουν έντονους μαύρους κύκλους τούς απλώνουμε μια ειδική σύνθεση με λευκαντικούς και διεγερτικούς παράγοντες και κάνουμε ολιγόλεπτο μασάζ είτε με ένα ειδικό roll-on, που πολλές φορές βρίσκεται στη συσκευασία του καλλυντικού είτε με την άκρη των δαχτύλων μας. Εναλλακτικά, τοποθετούμε ειδικά patches που είναι εμποτισμένα με υαλουρονικό οξύ και άλλους πολύτιμους ενυδατικούς και θρεπτικούς παράγοντες που θα λειάνουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

Βήμα 7ο

Αφού η επιδερμίδα μας είναι πλέον καθαρή σε βάθος, λεία και τονωμένη, σειρά έχει η αποκατάσταση της λάμψης της, με ένα σέρουμ ή booster με βιταμίνη C. Το εφαρμόζουμε με ελαφρά χτυπηματάκια μέχρι να απορροφηθεί.

Βήμα 8ο

Στη συνέχεια απλώνουμε την ενυδατική κρέμα ή ιδανικά ένα αναζωογονητικό έλαιο με εσπεριδοειδή που θα θρέψει την επιδερμίδα και θα «τονώσει» τη διάθεσή μας.

Νεότερα Άρθρα

Tips για να μην λαδώνουν τα μαλλιά μας

Her News b

Η nail artist της Chanel αποκάλυψε το πιο γιορτινό χρώμα στο μανικιούρ

HerNewskl

Butterfly Haircut: Το ιδανικό κούρεμα για όσες έχετε μακριά μαλλιά

HerNewskl