HerNews.gr
DECORNEWS

Πράσινο: H σικάτη απόχρωση κυριαρχεί στην διακόσμηση

Έχουμε πει ουκ ολίγες φορές ότι η διακόσμηση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε ένα σπίτι και φυσικά τα χρώματα του το επηρεάζουν πολύ. Τα χρώματα που προσδίδουν ένα πιο προσωπικό στοιχείο στον χώρο μας, που είναι το καταφύγιό μας και θέλουμε να είναι ακριβώς όπως θέλουμε. Ένα από αυτά είναι και το πράσινο. 

Η ματ, φωτογενής αυτή απόχρωση ξεκουράζει το βλέμμα και δίνει στο χώρο μια γήινη πινελιά που προκαλεί συναισθήματα ηρεμίας και χαλάρωσης.

Σύμφωνα με τους deco experts, το σικάτο πράσινο επέστρεψε φέτος δυναμικά στη διακόσμηση και συνδέεται με μια ανάγκη για «γείωση», έμφαση στο wellness και περισσότερη επαφή με τη φύση αλλά και στο well being. 

Το γκρι-πράσινο είναι αναζωογονητικό και πλούσιο χρώμα, που μοιάζει σοφιστικέ και διακριτικό, ταιριάζει απόλυτα με όλους τους χώρους και για αυτό αποτελεί και την τάση της χρονιάς.  

Οι πλούσιοι τόνοι του δημιουργούν βάθος και υφή αλλά και ισορροπία. Το πράσινο της ελιάς, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τονίσει ένα συγκεκριμένο τοίχο ή μια επιφάνεια. Αν ωστόσο θέλετε να το χρησιμοποιήσετε ως φόντο τότε θα πρέπει να το εφαρμόσετε σε όλους του τοίχους.  Το βαθύ φυσικό πράσινο δίνει προτεραιότητα στην άνεση και την ηρεμία ενώ συνδέει τον εξωτερικό χώρο με τον εσωτερικό και συμβολίζει την ανάπτυξη και την προσαρμογή. 

Νεότερα Άρθρα

Ιδέες για φθινοπωρινή διακόσμηση στο σπίτι σας

Her News

3 είδη χριστουγεννιάτικων δώρων που θα λατρέψουν οι αγαπημένοι σου

Her News

Χαλιά: Τρόποι για να τα καθαρίσετε μόνοι σας

Her News b