HerNews.gr
Σεξουαλική ζωή

Σεξ το πρωί: Αυτά είναι τα οφέλη που σου χαρίζει

sex

Από το να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σου μέχρι να σε ανακουφίσει από το έντονο στρες και να σε βοηθήσει να κάψεις θερμίδες σαν να έκανες γυμναστική, το σεξ το πρωί έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό, την υγεία και τη διάθεση σου. Το επιβεβαιώνει και η επιστήμη.

Γιατί όμως το σεξ το πρωί είναι η καλύτερη επιλογή; Διότι σου προσφέρει όλα τα παρακάτω:

Σίγουρη ετοιμότητα

Το πρωί είναι η τέλεια ώρα για σεξ γιατί το σώμα, ο οργανισμός είναι πολύ απλά πανέτοιμος για την πράξη. Αυτό συμβαίνει επειδή τα επίπεδα των οιστρογόνων (οι γυναικείες ορμόνες) και της τεστοστερόνης (η αντρική ορμόνη) είναι στο αποκορύφωμά τους τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή της ημέρας. 

sex

Σίγουρο αγχολυτικό

Η επιστήμη έχει επιβεβαιώσει πολλάκις ότι το σεξ καταπολεμά το έντονο άγχος. Συγκεκριμένα, έρευνα του 2010 διαπίστωσε ότι οι δραστηριότητες που μας προσφέρουν ευχαρίστηση μειώνουν τα επίπεδα της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης σε πολύ σημαντικό ποσοστό. Παράλληλα, απελευθερώνουν την ντοπαμίνη και τη σεροτονίνη, δύο ουσίες που ευνοούν την ηρεμία και τη χαρά, καθώς και την «ορμόνη της αγάπης», την ωκυτοκίνη. Με απλά λόγια, όλη αυτή η έκρηξη θετικών ουσιών στον οργανισμό σου, θα οδηγήσει στο να σε ακολουθούν θετικά vibes όλη την ημέρα. 

sex

Σίγουρη διάρκεια

Σύμφωνα με έρευνες, οι άντρες κατά τις πρωινές ώρες μπορούν να “αντέξουν” περισσότερο, κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Και αυτο, για τις γυναίκες, μόνο καλό μπορεί να είναι.

Σίγουρη λάμψη

Το πρωινό σεξ είναι επίσης πηγή νεότητας. Ειδικοί υποστηρίζουν ότι η ερωτική επαφή είναι το κλειδί για να δείχνεις νεότερος. Αυτό ισχύει λόγω της ωκυτοκίνης και των ενδορφινών που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια της πράξης. Παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι κάνουν σεξ τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα φαίνονται πιο νέοι από εκείνους που κάνουν λιγότερο. 

Νεότερα Άρθρα

Σεξ: Αυτές οι ασκήσεις θα σε κάνουν να το απογειώσεις

Her News b

Υπάρχει η ιδανική διάρκεια τελικά για τα προκαταρκτικά στο σεξ;

HerNewskl

Σεξ: Πως επηρεάζει τις γυναίκες; Τι γίνεται αν δεν έχουμε οργασμό;

Her News b