HerNews.gr
DECORNEWS

Βάζο: Το πιο hot trend στην ανοιξιάτικη διακόσμηση

Ένα βάζο είναι πάντα απαραίτητο στο σπίτι. Για να βάζεις πού και πού τα λουλούδια που αγοράζεις (ή που σου έστειλαν) και να το τοποθετήσεις στο τραπέζι. Οι διακοσμητικές τάσεις όμως έχουν εξελίξει τη χρησιμότητα των βάζων και τα φέρνουν δυναμικά στην πρώτη γραμμή.

Στην αγορά θα βρείτε πραγματικά έργα τέχνης, που φλερτάρουν με το προσωπικό σας γούστο και σας προκαλούν να τα βάλετε κάθε βάζο σπίτι σας με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους:

Πολλά,διαφορετικά και παντού

Τοποθετήστε τα παντού. Στο τραπεζάκι του σαλονιού, στην τραπεζαρία, στα ράφια, στις γωνίες, στο πάτωμα. Μπορείτε να δημιουργήσετε συνθέσεις. Πολλά διαφορετικά βάζα, συγγενικού ύφους και της ίδιας χρωματικής παλέτας, άλλα γεμάτα, άλλα άδεια δημιουργώντας μια ενδιαφέρουσα εικόνα πάνω σε κάποιο έπιπλο.

vase

Προσοχή στα χρώματα

Η χρωματική ομοιομορφία φέρνει στο χώρο αρμονία. Για αυτό μπορείτε να επιλέξετε μια μόνο χρωματική παλλέτα , και να παίξετε με τις αποχρώσεις. Αν όμως θέλετε να πειραματιστείτε με αντιφατικά στοιχεία και στιλ, δοκιμάστε το φροντίζοντας πάντα να κρατάτε ένα μέτρο και να αποφύγετε τις υπερβολές.

Το trend του μεγάλου βάζου

Ένας σύγχρονος και πραγματικά κομψός τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο βάζο (ή περισσότερα) σε κάποια γωνία του χώρου που θέλετε να εμπλουτίσετε. Εκτός του ότι “γεμίζει” τις γωνίες, τους προσθέτει -χωρίς αμφιβολία στιλ. Επιλέξτε ένα μεγάλο tribal λευκό βάζο, και τοποθετήστε το στο σαλόνι σας , στο πάτωμα. Γεμίστε το Pampas grass, για ένα cozy αλλά και τολμηρό είδος διακόσμησης. 

vase

Με λουλούδια ή χωρίς

Και όπως θα έχετε καταλάβει, τα βάζα πια δεν γεμίζουν απαραίτητα με λουλούδια. Μερικές φορές μάλιστα δεν γεμίζουν καν παίζοντας απλά το ρόλο του διακοσμητικού αφήνοντας την λειτουργικότητά τους στην άκρη. Γεμίστε με κλαδιά, πρασινάδες… με ό,τι ταιριάζει στο γούστο σας και στο κέφι σας.

 

Αγοράστε βάζα λοιπόν και βγάλτε όσα έχετε στο ντουλάπι. Χρησιμοποιήστε τα ως διακοσμητικά και προσθέστε ενδιαφέρον στο σπίτι σας. .

Νεότερα Άρθρα

Λινά σεντόνια για καλύτερο ύπνο

Her News b

Cluttercore: Το αντίθετο του μίνιμαλ στη διακόσμηση

Her News b

Χειμερινές διακοπές σε δεντρόσπιτο στην Πελοπόννησο

Her News