HerNews.gr
Γνώμες

“OlinaΛΥΣΗous” – Episode 13: Χρόνια πολλά στα λουλούδια της ζωής

“OlinaΛΥΣΗous”: Πες το και… λύθηκε!
Episode 13: Χρόνια πολλά στα λουλούδια της ζωής

Πολύ πολύ καλησπέρα σας κορίτσια μου αγαπημένα! Καφεδίνο ανά χείρας και πάμε να γιορτάσουμε παρέα την πιο όμορφη και γεμάτη ελπίδα ημέρα. Την ημέρα της γυναίκας. Την ημέρα μας.

Περπατώ στο δρόμο. Ξαφνικά μέσα στο γκρίζο που επικρατεί και έτσι όπως είμαι χαμένη στην ατζέντα της ημέρας γίνεται κάτι που με κάνει να πατήσω αυτόματα Pause σε όσα κάνω. Βλέπω μια κοπέλα να περπατάει κλαίγοντας. Το βήμα της απλό, γοργό, καθημερινό. Οι υποχρεώσεις της τρέχουν ακριβώς όπως τρέχουν και τα δάκρυά της στο πρόσωπό της. Δεν σταματά. Ούτε εκείνη ούτε τα δάκρυα να τρέχουν.

Και κάπως έτσι «ξυπνάς».

Σταματάς αυτό που κάνεις και αναρωτιέσαι. Γιατί; Γιατί αφήνουμε τη ζωή να περνά, γιατί παίζουμε το παιχνίδι της σκληρής πραγματικότητας χωρίς να ζούμε ουσιαστικά;

Ήταν μια απλή μέρα. Μια μέρα γεμάτη υποχρεώσεις. Μια μέρα άδεια από συναισθήματα. Μια μέρα με μια εικόνα που έμεινε ανεξίτηλη. Μια γυναίκα. Μια γυναίκα μόνη. Μια γυναίκα μόνη να κλαίει.

Ημέρα της γυναίκας. Γυναίκα.

Μια λέξη χιλιάδες συναισθήματα. Μητέρα, σύντροφος, σύζυγος, αδερφή, φίλη. Πολύπλοκος ο ρόλος της , πολυδιάστατος ο χαρακτήρας της. Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα κρύβονται πίσω από τη συγκεκριμένη λέξη.

Μοιράζομαι αυτήν την ιστορία με αφορμή την ημέρα της γυναίκας γιατί έχει μέσα της όλα όσα βιώνουμε τον τελευταίο καιρό. Από τη μια άγχος, πίεση, υποχρεώσεις, αποκαλύψεις, βία, απογοήτευση, τραγικά γεγονότα και από την άλλη οι απίστευτοι ρυθμοί της καθημερινότητας που δεν αφήνουν το συναίσθημα να δράσει και ο κόσμος; Απέναντι να κοιτά. Κοιτά και δρα κατά το δοκούν.

Η γυναίκα τον τελευταίο καιρό βάλλεται από παντού.

Ακούμε, διαβάζουμε, βλέπουμε πράγματα απίστευτα, σκληρά και απάνθρωπα. Όχι άλλο. Η συγκεκριμένη μέρα έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας όπως κάθε χρόνο. Η γυναίκα είναι ήρωας, σύμβολο, λουλούδι. Με τα αγκάθια του όπως και ο έρωτας. Έχει καταφέρει πολλά, έχει πονέσει γι’ αυτά αλλά στέκεται βράχος σε κάθε νέα πρόκληση. Να προσέχετε τις γυναίκες, να τις τιμάτε, να τις σέβεστε και να τις αγαπάτε. Όχι μόνο την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας αλλά κάθε μέρα. Και όχι μόνο τις γυναίκες. Όλους.

Κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα στο όνειρο, στη χαρά, στο χαμόγελο.

Διεκδίκησε τα όνειρά σου, κυνήγησε τους στόχους σου, φτάσε στο φως. Όλοι μπορούμε να δούμε το φως αρκεί να πιστεύεις στον εαυτό σου. Όλοι έχουμε τη μαγική χρυσόσκονη που μας κάνει να λάμπουμε, μην επιλέγεις το σκοτάδι. Μπορείς να φτάσεις όσο ψηλά φτάνουν τα όνειρά σου. Μπορείς και θα το κάνεις.

Την ημέρα τις γυναίκας γεμίζει ο κόσμος λουλούδια.

Όπως η γυναίκα. Ας αφιερώσουμε ένα λουλούδι σε εκείνες που φέτος δεν είναι εδώ για να το πάρουν. Δεν είναι ανάμεσά μας. Δεν πρόλαβαν. Δεν μπόρεσαν να αντισταθούν. Φοβήθηκαν. Ποτέ ξανά φόβος, ποτέ ξανά βία. Σε οποιαδήποτε μορφή. Τα δάκρυα πρέπει να είναι μόνο δάκρυα χαράς, όχι πόνου.

Χρόνια πολλά στις γυναίκες.

Γιορτάζουμε το σεβασμό, την ομορφιά της ψυχής, την αγάπη. Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζει την κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική και πολιτική επιτυχία κάθε γυναίκας. Γιατί μπορούμε! Όλες μαζί. Όλα μαζί.

Ας κάνετε το ωραιότερο δώρο στον εαυτό σας λοιπόν. Να σας αγαπάτε. Να χαμογελάτε και να αγαπάτε με πολύ ροζ χρώμα. Βάλτε χρώμα στη ζωή σας, στα όνειρά σας. Να μας χαίρεστε και να μας αγαπάτε. Όπως κι εμείς άλλωστε!

Cheers!

Και μην ξεχνάς. THINK PINK. Ροζ ή τίποτα. PINK WAY OR THE HIGH WAY.

Τι θέμα θα έχει το επόμενο επεισόδιο; Shhh… stay tuned! Γιατί..

“OlinaΛΥΣΗous”: Πες το και… λύθηκε!

Περιμένω να γίνουμε μια μεγάλη παρέα και να γεμίσει το inbox μου με τις ιδέες σου.

Σε φιλώ στη μούρη. OlinaΛΥΣΗous!

Oli

Xxx

Contact @: 

Instagram: @olgatsaousselou 

Facebook: Olina Olga Tsaousselou 

Twitter: @olgatsaousselou 

olinalicious.blogspot 

Νεότερα Άρθρα

“OlinaΛΥΣΗous” – Episode 16: Καλοκαίρι θα πει…

Her News

“OlinaΛΥΣΗous”: Πες το και… λύθηκε! – Κεφάλαιο: Η δύναμη της ψυχής

Her News

Πήρε φωτιά η Ελλάδα..

Her News