HerNews.gr
Health

Με αυτές τις εναλλακτικές δραστηριότητες θα λειτουργεί σωστά ο εγκέφαλός σου

brain

Το διάβασμα, τα σταυρόλεξα, το sudoku, είναι κάποιες δραστηριότητες που σίγουρα βοηθούν στην λειτουργία του εγκεφάλου μας. Δεν είναι όμως οι μοναδικές δραστηριότητες που έχουν τέτοια αποτελέσματα.

Αν λοιπόν θέλεις να εξασκείς τον εγκέφαλό σου, αλλά να παραμένεις και δημιουργικός, μπορείς να διαλέξεις κάποια από τις παρακάτω δραστηριότητες. Σύμφωνα με έρευνες είναιι ιδανικές για να ξεκουράζεις το μυαλό σου. Αλλά πάνω από όλα αποτελούν όπλο για να λειτουργεί σωστά ο εγκέφαλός σου – και να είναι σε εγρήγορση: 

Κηπουρική

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Landscape and Urban Planning, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το επίπεδο συναισθηματικής ευεξίας  που συνδέεται με την κηπουρική ήταν παρόμοιο με αυτό που βιώνουν τα άτομα όταν βγαίνουν έξω για φαγητό. Η κηπουρική στο σπίτι ήταν η μόνη δραστηριότητα από τις 15 που μελετήθηκαν για τις οποίες γυναίκες  παρουσίασαν υψηλότερη συναισθηματική ευεξία από τους άνδρες. Ακόμα μεγαλύτερη ευεξία παρουσίασαν άνθρωποι με χαμηλό εισόδημα που ασχολούνται με το χόμπι αυτό, σε σχέση με άλλους υψηλού εισοδήματος που δεν το επιλέγουν. 

gardening

Πλέξιμο

Το πλέξιμο είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που πολλοί ονομάζουν “θεραπεία του μυαλού”. Πρόκειται για μια άσκηση με αμέτρητες ωφέλειες για την υγεία και συνιστάται ιδιαιτέρως σε όλους. Μεγάλοι, μικροί, άνδρες, γυναίκες,που παρουσιάζουν προβλήματα συμπερίφοράς συνιστάται να ασχοληθούν με το πλέξιμο. Ακόμα έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο κατά του άγχους. Δεν είναι τυχαίο που κατά καιρούς πολλές celebrities έχουν πιαστεί on camera να πλέκουν και μάλιστα στα διαλείμματα της δουλειάς τους!

knitting

Κολύμβηση

Η τακτική κολύμβηση έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη μνήμη, τη γνωστική λειτουργία, και τη διάθεση. Η κολύμβηση μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποκατάσταση των βλαβών από το στρες και να δημιουργήσει νέες νευρικές συνδέσεις στον εγκέφαλο.

swimming

Φωτογραφία

Η φωτογραφική τέχνη κινητοποιεί πρώτα το σώμα. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι κινητοποιεί το μυαλό και την ψυχή μας. Eνώ ταυτόχρονα παρακολουθεί και καταγράφει έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει. Ο φωτογράφος, την ώρα που φωτογραφίζει, βρίσκεται σε μια κατάσταση έντονης παρατήρησης για ότι συμβαίνει γύρω του. Παρατηρεί πράγματα που κρατούν τον εγκέφαλο του σε εγρήγορση , όπως το πώς αλλάζει η ζωή κάθε δευτερόλεπτο.Ταυτόχρονα, το μυαλό του ξεκουράζεται από τα τοπία και τις εικόνες.

photography

 

Νεότερα Άρθρα

Τα οφέλη που έχει το μέλι για την υγεία

Her News

Είδη τροφών που προκαλούν φλεγμονή

Her News

Πεπόνι: Τα οφέλη του

Her News b