HerNews.gr
Fitness

4 λόγοι για να ξεκινήσεις Latin χορούς αμέσως

latin

Αν σκέφτεσαι να ξεκινήσεις γυμναστήριο… ξανασκέψου το! Υπάρχει και άλλος τρόπος για να γυμναστείς, και να διασκεδάσεις με την ψυχή σου. Φυσικά αναφερόμαστε στους Latin χορούς, που σίγουρα θα σε συναρπάσουν.

Αυτοί είναι οι λόγοι που οι Latin χοροί πρέπει να μπουν στην καθημερινότητα σου:

Θα δεις τεράστια αλλαγή στο σώμα σου

Ξέχνα το σύνδρομο του “Η γυμναστική είναι βαρετή” και το γυμναστήριο είναι απλά μια αγγαρεία. Βρες άλλους τρόπους να καλλιεργήσεις το σώμα σου. Με τόσο κούνημα, να ξέρεις ότι όχι απλά γυμνάζεσαι, αλλά χάνεις και πολλές θερμίδες! Δυναμώνεις τα άκρα, γυμνάζεις τους κοιλιακούς και η διαδικασία χαρίζει σφριγηλότητα και ευλυγισία. Εάν καμπουριάζεις ή κάθεσαι ώρες στο γραφείο είναι το ιδανικό για να αναπνέεις πιο σωστά, να έχεις καλύτερη ισορροπία και το σώμα σου να συνηθίσει σε μια σωστή στάση σώματος!

latin

Απόλυτα διασκεδαστικό

 Και να φτιάχνεις σώμα αλλά και να περνάς καλά επειδή χορεύεις; Ακαταμάχητος συνδυασμός.Παρά το γεγονός ότι οι Latin χοροί είναι ζευγαρωτοί, η παρουσία της ντάμας ή του καβαλιέρου δεν αποτελεί εμπόδιο στο να εξασκηθεί κανείς μόνος του. Ειδικά μετά τα πρώτα μαθήματα, που το σώμα θα έχει απελευθερωθεί, η εμπειρία του χορού θα γίνει υπέροχη και γοητευτική. 

Ο καλύτερος τρόπος κοινωνικοποίησης

Αν επιλέξεις μια πολύ καλά οργανωμένη σχολή, δεν θα κερδίσεις μόνο γνώσεις αλλά και φίλους. Τα ομαδικά μαθήματα, αν και στην αρχή φαντάσουν τρομαχτικά, θα δεις που με τον καιρό θα τα αγαπήσεις. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει το να υπάρχει καλό κλίμα μέσα στην σχολή, μεταξύ στους δασκάλους και τους μαθητές. Και μην μου πεις ότι δεν έχεις ακούσει για τα Latin Party.. Από εμπειρία θα σας πούμε, ότι αν πας σε 1, μετά θα γίνεις μόνιμη πελάτισσα. 

latin

Επιστημονικά.. διώχνει το άγχος

Ο χορός είναι τόσο αποτελεσματικός όσο και τα φάρμακα. Εσύ χορεύεις και ο οργανισμός σου, απελευθερώνει ενδορφίνες, οκυτοκίνη και ντοπαμίνη. Από την μια η οκυτοκίνη είναι ένα εκπληκτικό αντικαταθλιπτικό με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Από την άλλη η ντοπαμίνη ενεργοποιεί τον εγκέφαλο και διεγείρει τις γνωσιακές λειτουργίες του. Όπως και όλα τα είδη άσκησης, ο χορός, μειώνει την πίεση του αίματος, χαλαρώνει τους μυς, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και μειώνει το στρες. Το μυαλό αδειάζει και συγκεντρώνεται στην κίνηση και την μουσική και το σώμα κινείται και εκτονώνεται. Επίσης ο χορός ενισχύει τη μνήμη και διάφορες λειτουργίες του εγκεφάλου.

Νεότερα Άρθρα

Βότανα: Το ήξερες ότι η ρίγανη έχει μαγικές ιδιότητες;

Her News

Αυτές οι τροφές έχουν φουλ πρωτεΐνη

Her News

Φρούτα: Πως να τα εντάξεις στη διατροφή σου;

Her News