HerNews.gr
Health

Αδυνάτισμα: 3 ροφήματα που θα σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά

beverages

Aυτά είναι τα 3 πιο αποτελεσματικά ροφήματα αδυνατίσματος που θα πρέπει να ενσωματώσεις στη διατροφή σου αν θέλεις να χάσεις βάρος γρήγορα και φυσικά.

Αν λοιπόν έχεις αποφασίσει να χάσεις τα περιττά κιλά που σε ταλαιπωρούν, πέραν της υγεινής διατροφής και άσκησης, δοκίμασε αυτά τα τοπ ροφήματα αδυνατίσματος:

Χυμοί λαχανικών

Οι χυμοί λαχανικών,μπορούν  να ωφελήσουν μακροπρόθεσμα την προσπάθειά σου να χάσεις βάρος. Είναι γνωστό ότι τα πιο κατάλληλα είδη λαχανικών για την απώλεια βάρους είναι τα σταυρανθή. Δεν έχει σημασία αν τα θα τα αποχυμώσεις μόνα τους ή αν θα τα χρησιμοποιήσεις σε συνδυασμό με άλλα φρούτα. Αν επιλέξεις ανάμεσα σε σκέτα λαχανικά (λάχανο, λαχανίδα, μπρόκολο ή κουνουπίδι) θα έχεις στα χέρια σου το πιο αποτελεσματικό όπλο στη μάχη κατά των περιττών κιλών και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να κρατήσεις όλες τις τοξίνες μακριά.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο όφελος των χυμών λαχανικών είναι πως πέρα απ’ το ότι βοηθούν το σώμα σου να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες και σε κρατούν υγιή, ισορροπούν επίσης τα ορμονικά επίπεδα μέσα στο σώμα και προλαμβάνουν τις ορμονικές διαταραχές. Τα σταυρανθή λαχανικά είναι πολύ πλούσια σε φυσικά φυτοθρεπτικά στοιχεία τα οποία είναι ιδανικά για τη μείωση της συνολικής ποσότητα του σωματικού λίπους, για τη μείωση φλεγμονών και τον έλεγχο των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα, για την ισορροπία των επιπέδων των ορμονών, την τόνωση του μεταβολισμού σου και τέλος σου προσφέρουν και μια γενική αποτοξίνωση.

green

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι έχει χρησιμοποιηθεί για εκατοντάδες χρόνια χάρη στα αναρίθμητα οφέλη του. Η απώλεια βάρους είναι μόνο ένα από αυτά. Και παρότι από μόνο του το πράσινο τσάι θα σε βοηθήσει να χάσεις μερικά κιλά, σίγουρα θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη , από ροφήματα, στη δίαιτά σου. Είτε έχεις ελεύθερο χρόνο, είτε όχι, σου αρέσει να γυμνάζεσαι τακτικά είτε όχι, ένα φλιτζάνι τσάι την ημέρα θα σου δώσει όλα τα αντιοξειδωτικά που χρειάζεσαι. Επίσης  θα σε βοηθήσει να καις λίπος με πιο γρήγορο ρυθμό, επιταχύνοντας το μεταβολισμό σου.

Το πράσινο τσάι είναι ιδανικό για την καύση περισσότερων θερμίδων. Όπως και για την αύξηση των συνολικών επιπέδων της ενεργητικότητάς σου. Αλλά και για τη μείωση της όρεξής σου. Για την ακρίβεια, αυτός είναι ακριβώς ο κύριος μηχανισμός της δράσης του τσαγιού που σε βοηθά να ξεφορτωθείς κιλά. Καταστέλλει την όρεξή σου, και μειώνει κατ’ επέκταση την ποσότητα του φαγητού που καταναλώνεις σε καθημερινή βάση. Το πράσινο τσάι είναι πολύ δημοφιλές στους Ιάπωνες!  Θεωρείται πως θα σε βοηθήσει επιπλέον να μειώσεις το άγχος και να είσαι πιο ήρεμη.

green

Μαύρος καφές

Τελευταίος από τα ροφήματα, αλλά εξίσου σημαντικός, ο μαύρος καφές. Αν τον καταναλώνεις με μέτρο – μπορεί να έχει μια πληθώρα οφελών για την υγεία σου. Δεν περιέχει μόνο αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και μειώνει τον κίνδυνο για ορισμένους τύπου καρκίνου. Μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο για διαβήτη και για καρδιοπάθεια. Ταυτόχρονα, η καφεΐνη είναι τέλεια για την τόνωση του μεταβολισμού και για την αύξηση του αριθμού των θερμίδων που έχεις κάψει. Να είσαι όμως προσεκτική επειδή αν θέλεις να χάσεις βάρος με τη βοήθεια του καφέ, θα πρέπει να τον καταναλώνεις χωρίς καθόλου γάλα ή ζάχαρη. Οποιοδήποτε γλυκαντικό στα ροφήματα μπορεί να αυξήσει την περιεκτικότητά του σε θερμίδες. 

black coffee

Νεότερα Άρθρα

Αφυδάτωση: Γιατί θέλει πολλή προσοχή!

Her News

Έρευνα: Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να κοιμηθούμε

Her News

Ποιοι διάσημοι πάσχουν από αγχώδη διαταραχή και κρίσεις πανικού

Her News