HerNews.gr
DECORNEWS

Κουζίνα: Ποια λαχανικά μπορείς να φυτέψεις στο παράθυρό σου

kouzina

Μια από τις πιο όμορφες εικόνες που μπορεί να δεις μπαίνοντας σε μια κουζίνα, είναι το περβάζι του παραθύρου της, γεμάτο με λαχανικά που ξεπροβάλλουν τα άνθη τους.

Ευεργετική για την ψυχολογία και νόστιμη για το στομάχι, η κηπουρική μπορεί ν’ αποτελέσει κομμάτι όχι μόνο του κήπου σου, αλλά και του παραθύρου που έχεις στην κουζίνα. Ποια είναι τα λαχανικά τα οποία μπορούν να ανθίσουν και να μας χαρίσουν απλόχερα την γεύση τους, αν τα καλλιεργήσουμε σε γλάστρα στο περβάζι του παραθύρου μας;

Πιπεριές τσίλι

chilly piperies

Οι πιπεριές τσίλι έχουν ανάγκη το ηλιακό φως και χρειάζονται τουλάχιστον έξι ώρες απευθείας ηλιακού φωτός για να ανθίσουν.

Συνθήκες καλλιέργειας: Το φως του ήλιου και η ζεστασιά είναι τα απαραίτητα συστατικά για αυτό το λαχανικό. Αναπτύσσεται σε ηλιόλουστες συνθήκες, είτε σε ηλιόλουστο υπαίθριο μέρος είτε σε εσωτερικούς χώρους σε ένα φωτεινό περβάζι

Tips: Μπορούν να μαζευτούν πράσινα ή κόκκινα, ανάλογα με το γούστο σου. Τα πράσινα τσίλι έχουν μια πιο δροσερή γεύση, ενώ τα πιο ώριμα κόκκινα είναι πιο γλυκά.

Συνταγές: Ποια συνταγή δεν ωφελείται από την προσθήκη τσίλι; Ανάμειξε πράσινα τσίλι με λάδι, λεμόνι, κόλιανδρο και αλάτι για ένα ζουμερό τσάτνεϊ. Συμπεριέλαβε τα κοτσάνια όταν μαζεύεις τα τσίλι και πλέξε τα ή δέσε τα όλα μαζί και μετά κρέμασέ τα για DIY αποξηραμένα τσίλι.

Φύτρες φασολιών

fytresfasoliwn

Το μόνο που χρειάζεσαι για να καλλιεργήσεις φύτρες φασολιών είναι ένας σκιερός πάγκος ή περβάζι. Αποτελεί το τέλειο project ακόμα και για τους πιο μικροσκοπικούς κήπους κουζίνας. Ως μπόνους, τα λαχανικά αυτά μεγαλώνουν γρήγορα και αποτελούν τέλειες γευστικές προσθήκες σε πολλά γεύματα.

Συνθήκες καλλιέργειας: Τα φασόλια δεν χρειάζονται καν χώμα για να αναπτυχθούν. Απλώς βάλε μερικές κουταλιές της σούπας φασόλια σε ένα βάζο, καλύψτε με ένα ύφασμα που αναπνέει και γέμισε με νερό μέχρι να καλυφθούν τα φασόλια. Μούλιασε όλη τη νύχτα, ξέπλυνε, ξαναγέμισε και επανάλαβε για αρκετές ημέρες.

Tips: Διατήρησέ τα σε θερμοκρασία δωματίου και τοποθέτησε το βάζο μακριά από το φως. Οι φύτρες που εκτίθενται στο φως αποκτούν πράσινη απόχρωση και χαλάνε. Τόσο τα λευκά όσο και τα πράσινα φασόλια είναι βρώσιμα – είναι θέμα προσωπικού γούστου.

Συνταγές: Οι φύτρες φασολιών προσθέτουν μια νόστιμη τραγανή γεύση σε φαγητά όπως stir fries και ασιατικές σαλάτες. Μπορείς επίσης να τα προσθέσεις σε σπιτικά σπρινγκ ρολς.

Στρογγυλές, γλυκές πιπεριές

piperies

Άλλο ένα λαχανικό που μπορεί να «λάμψει» στα πιο ηλιόλουστα εσωτερικά σημεία του σπιτιού σου είναι οι γλυκές πιπεριές. Τα λαμπερά αυτά λαχανικά δίνουν χρώμα στο δωμάτιο – και γεύση στα πιάτα σου.

Συνθήκες καλλιέργειας: Οι πιπεριές απαιτούν άφθονο ήλιο και άφθονη τροφή. Για αυτό φρόντισε να το τις ποτίζεις τακτικά, επιλέγοντας ένα έδαφος που συγκρατεί το νερό.

Tips: Φρόντισε να το ελέγχεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να δεις πότε θα χρειαστεί μεταφύτευση.

Συνταγές: Οι πιπεριές είναι ένα πανίσχυρο προϊόν. Μπορείς να τις απολαύσεις είτε ωμές είτε μαγειρεμένες. Κάνε την πιπεριά πρωταγωνιστή της κουζίνας σου γεμίζοντάς τες με ρύζι, κιμά ή χρησιμοποιώντας τες ως συνοδευτικό σε άλλα πιάτα.

Νεότερα Άρθρα

Διατήρησε τα λουλούδια σου περισσότερο προσθέτοντας λίγη βότκα

Her News

PALLETREE: O πιο δημιουργικός τρόπος να διακοσμήσετε το σπίτι σας τα Χριστούγεννα όπως βλέπουμε στο pinterest!

HerNewskl

Tips για να διακοσμήσετε τη βεράντα σας αυτό το φθινόπωρο

Her News