HerNews.gr
Παιδί

Παιδί στην εφηβεία: Τι μπορεί να του δημιουργεί άγχος;

teen

Αν το παιδί σας βρίσκεται στην εφηβεία, πολλά είναι τα πράγματα που μπορεί να το αγχώνουν..

Ένα παιδί στην εφηβεία, που ζει στο απαιτήτικο σήμερα, σίγουρα θα έχει προβληματισμούς.. Εσείς θα πρέπει να είστε ψύχραιμοι σαν γονείς, και να βοηθήσετε το παιδί όσο περισσότερο μπορείτε. 

Οι βαθμοί του 4μήνου 

Μαμά, που διαβάζεις το κείμενο αυτό, δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να εξηγήσεις στο παιδί σου ότι καταλαβαίνεις τους προβληματισμούς του. Καταλαβαίνεις γιατί δεν μπόρεσε να  αριστεύσει. Υπάρχουν πολλά πράγματα που επηρεάζουν το διάβασμα ενός παιδιού. Φρόντισε  να του δώσεις το κίνητρο, ώστε το επόμενο τετράμηνο, να είναι ο καλύτερος μαθητής της τάξης.

teen

Η ακμή

Η εμφάνιση στην εφηβεία, για να είμαστε ειλικρινείς, παίζει ρόλο. Η ακμή εμφανίζεται μαζί με την εφηβεία και δύσκολα εξαφανίζεται. Για να είμαι ειλικρινής μαζί σου, θέλει χρόνο, κάτι που δύσκολα μπορεί να καταλάβει η κόρη ή ο γιος σου, ο οποίος το μόνο που θέλει είναι να κοιμηθεί και όταν ξυπνήσει κάθε σπυράκι να έχει από το πρόσωπο απομακρυνθεί. Ναι, η εξωτερική εμφάνιση απασχολεί καθημερινά ένα εφηβάκι, το οποίο καλείται πρώτα να αποδεχτεί και στην συνέχεια να προσαρμοστεί σε αυτή την αλλαγή

Οι καυγάδες με την κολλητή

Στα περισσότερα παιδιά , η περίοδος της εφηβείας χαρακτηρίζεται από ένταση, με τους λόγους αρκετές φορές να σου φαίνονται κάτι παραπάνω από αστείες. Φαντάσου, λοιπόν, όταν η ένταση αυτή συμβαίνει επί δύο. Δύο φίλες ή φίλοι στην εφηβεία μπορούν, λοιπόν, να μαλώσουν ακόμα και γιατί η μία δεν βοήθησε την άλλη σε μία άσκηση μαθηματικών που δυσκολευόταν. Πάντως, αν δεις το παιδί σου να ζορίζεται από τέτοιες σκέψεις, εξήγησε του ότι το επόμενο πρωί θα είναι σαν να μην είχε γίνει… τίποτα. Γιατί, στην πράξη δεν έχει γίνει.

teen

Ο πρώτος έρωτας

Την περίοδο της εφηβείας, κάνει την εμφάνιση του ο πρώτος έρωτας. Εκείνος που δημιουργεί στο στομάχι του παιδιού σου πεταλούδες. Εκείνος που επειδή είναι ο πρώτος, δεν ξέρει ακριβώς πώς να φερθεί και να αξιολογήσει τι από όσα κάνει είναι σωστό και τι λάθος. Απλά, ζει τη στιγμή, εκτός από μία, που δύσκολα μπορεί να διαχειριστεί στην εφηβεία. Εκείνη του χωρισμού.

Νεότερα Άρθρα

Τι μπορείς να κάνεις για να είσαι μια ευτυχισμένη μαμά;

Her News

Πώς θα λειτουργήσουν φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών

Her News

Η Dior κυκλοφόρησε την πιο «ακριβή» σειρά περιποίησης δέρματος για μωρά

HerNews ka