HerNews.gr
Beauty

Τι κούρεμα να κάνω ανάλογα με το σχήμα του προσώπου μου;

haircut

Σύμφωνα με τους ειδικούς, κάθε σχήμα προσώπου έχει και το αντίστοιχο κούρεμα που του ταιριάζει καλύτερα.

Πρώτα από όλα πρέπει να αναγνωρίσετε το σχήμα του προσώπου σας. Σύμφωνα λοιπόν με το σχήμα του , επιλέξτε και το κατάλληλο κούρεμα: 

Στρογγυλό πρόσωπο

Εάν η γραμμή του σαγονιού σας καθώς και η γραμμή των μαλλιών σας είναι στρογγυλεμένη ενώ το πλάτος και το μήκος του προσώπου σας είναι σχεδόν το ίδιο, τότε έχετε στρογγυλό πρόσωπο. Σε αυτή την περίπτωση, προτιμήστε την χωρίστρα στο πλάι αν έχετε μακριά μαλλιά, ή ένα κούρεμα τύπου «καρφάκια» αν σας αρέσουν τα αγορίστικα. Το κοντό καρέ, πάντως, δεν είναι κατάλληλο για εσάς!

haircut

Οβάλ πρόσωπο

Εάν το μέτωπό σας είναι ψηλό, το πιο φαρδύ μέρος του προσώπου σας είναι τα ζυγωματικά σας και το πρόσωπό σας μακρύ, τότε έχετε οβάλ σχήμα προσώπου. Σε αυτή την περίπτωση, σκεφτείτε ως εναλλακτική το κοντό καρέ. Μια τολμηρή επιλογή θα ήταν και  το αγορίστικο με αφέλειες. Αν θέλετε μακριά μαλλιά, καλύτερα να επιλέξετε να κάνετε κάποια φράτζα.

Τετράγωνο πρόσωπο

Εάν η γραμμή των μαλλιών σας είναι ίσια, οι πλευρές του προσώπου σας σχηματίζουν ίσιες γραμμές, τα ζυγωματικά σας είναι σχεδόν τόσο φαρδιά όσο το μέτωπό σας και το σαγόνι σας ελαφρώς τετράγωνο, τότε ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων με τετράγωνο σχήμα προσώπου.Σε αυτή την περίπτωση, σας ταιριάζουν καλύτερα τα μακριά μαλλιά. Είτε ίσια, είτε σγουρά , είτε και φουντωτά. Είναι καλύτερο να αποφύγετε το κοντό κούρεμα. 

haircut

Πρόσωπο καρδιά

Εάν το μέτωπό σας είναι πιο φαρδύ από το σαγόνι σας, η γραμμή των μαλλιών σας είναι στρογγυλεμένη και το πηγούνι σας μυτερό, τότε το πρόσωπό σας έχει σχήμα καρδιάς. Σε αυτή την περίπτωση, προτιμήστε κουρέματα με μύτες. Ενώ θα μπορούσε να σας κολακεύει το κοντό καρέ κούρεμα με αφέλειες. 

Νεότερα Άρθρα

Βιοτίνη: H πιο αποτελεσματική βιταμίνη για τα μαλλιά σου!

HerNewskl

Pamela’s updo: Το δοκίμασε η Dua Lipa και μας μάγεψε

HerNewskl

Sarah Jessica Parker: Είναι η βασίλισσα των κότσων και το αποδεικνύει διαρκώς!

HerNewskl