HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Γόνιμες μέρες: Πως θα τις εντοπίσω;

test

Είστε στην διαδικασία κατά την οποία θέλετε να μείνετε έγκυος; Ο εντοπισμός του πότε έχουμε γόνιμες μέρες, θα σας βοηθήσει να κάνετε την διαδικασία ακόμα πιο εύκολη.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις γόνιμες μέρες είναι εδώ! 

Ποιες είναι οι γόνιμες μέρες;

Γόνιμες μέρες ονομάζουμε την ημέρα της ωορρηξίας και το πενθήμερο που προηγείται αυτής. Αυτό συμβαίνει γιατί προκειμένου να γονιμοποιηθεί ένα ωάριο, θα πρέπει να συναντηθεί με το σπερματοζωάριο μέσα στη σάλπιγγα. Το ωάριο ολοκληρώνει τη διαδρομή του στη σάλπιγγα 12 – 24 ώρες μετά την ωορρηξία, ενώ τα σπερματοζωάρια επιβιώνουν έως και για πέντε ημέρες μέσα στο σώμα μας. Τρεις μέρες πριν και κατά την ημέρα της ωορρηξίας έχουμε τις μέγιστες πιθανότητες να  μείνουμε έγκυος

pregnant

Τι χρειάζεται να γνωρίζετε για να τις εντοπίσετε 

Η πρώτη μέρα της περιόδου είναι και η πρώτη μέρα του κύκλου, ενώ η τελευταία είναι εκείνη που προηγείται της επόμενης εμμηνόρροιας. Καθώς οι περισσότερες γυναίκες δεν έχουν (απολύτως) σταθερό κύκλο, αυξάνετε τις πιθανότητες να υπολογίσετε σωστά το εύρος του υπολογίζοντας τις ημέρες τριών έμμηνων κύκλων και βγάζοντας τον μέσο όρο τους (προσθέτοντάς τες και έπειτα διαιρώντας δια του τρία).

Συμβαίνει περίπου 14 μέρες πριν την έμμηνο ρύση. Αν ο κύκλος σας κρατά 28 μέρες, τοποθετείται στην 14η ημέρα και οι πλέον γόνιμες είναι η 12η, η 13η και η 14η. Αν κρατά 35 μέρες, συμβαίνει περίπου κατά την 21η . Σε αυτό το σημείο  έχετε περισσότερες πιθανότητες να συλλάβετε την 19η, την 20η και την 21η. Αν κρατά 21 μέρες, έχετε ωορρηξία περίπου την 7η και οι πλέον γόνιμες είναι η 5η, η 6η και η 7η.

test

Αν οι επισκέψεις της εμμηνόρροιας είναι υπερβολικά αυθόρμητες, καμία μέθοδος δεν θα σας εξασφαλίσει ότι υπολογίσατε σωστά. Μπορείτε να στηριχτείτε στα τεστ ωορρηξίας που κυκλοφορούν στην αγορά αρχικά.  Μπορείτε ακόμα εμπνευστείτε από τον αυθορμητισμό της περιόδου σας και απλώς να αυξήσετε τη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών!

 

Νεότερα Άρθρα

Αυτές οι πρωτεΐνες πρέπει να καταναλώνονται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης

Her News b

Τι είναι η αιμορραγία εμφύτευσης και πότε εμφανίζεται;

Her News

Εγκυμοσύνη: Τι μπορείτε να τρώτε τις ημέρες με καύσωνα

Her News