HerNews.gr
Health

Καφές: Κάνει καλό εκεί που δεν περίμενες!

Ο καφές, ξεκίνησε στην Αιθιοπία και μεγάλωνε σαν θάμνος. Αρχικά ο καρπός χρησιμοποιείτο αυτούσιος από τους τοπικούς πληθυσμούς, που είτε τον μασούσαν είτε τον άλεθαν σε μικρούς σβόλους. 

Καταρχάς, ο καφές κάνει το δέρμα σας να φαίνεται υπέροχο. Οι περισσότεροι έχουν στο γραφείο τους πάνω μία κούπα καφέ από την ώρα που ξεκινάνε μέχρι να τελειώσουν το 8ωρό τους. Ο καφές είναι ίσως η μεγαλύτερη πηγή αντιοξειδωτικών στην παγκόσμια διατροφή. Για πολλούς είναι απαγορευμένο είδος. 

Το εξαιρετικό με τον καφέ είναι ότι εξυπηρετεί περισσότερους από ένα μόνο σκοπό. Εσείς που θέλετε να έχετε καλύτερη επιδερμίδα, μπορείτε να δοκιμάσετε να εφαρμόσετε τον καφέ απευθείας στο σώμα σας. Η καφεΐνη βοηθά να σφίξετε το δέρμα και να μειώσετε την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Ο καφές επίσης είναι λιποδιαλυτικός. Ο καφές μπορεί να σας βοηθήσει να ρίξει τα επιπλέον κιλά, αλλά μόνο υπό ορισμένες συνθήκες. Πρώτα απ ‘όλα, η καφεΐνη στον καφέ ενεργεί ως κατασταλτικό της όρεξης, και πίνοντας ένα φλιτζάνι το απόγευμα ή μετά το δείπνο μπορεί να βοηθήσει να μειώσει τους πόθους σας για τα πρόχειρα φαγητά ή γλυκά.

Τέλος, Ο καφές περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Κ που επιφέρει πήξη του αίματος. Εν δυνάμει λοιπόν μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό η θρομβώσεις. Όταν καταφέρουμε να πίνουμε 2-3 φλιτζάνια την ημέρα, τα θετικά του καφέ εκμηδενίζουν τα αρνητικά του.  

 

 

Νεότερα Άρθρα

Πώς η αναπνοή μπορεί να βελτιώσει την υγεία σας;

Her News

5 Τροφές που θα σας βοηθήσουν να έχετε καθαρό δέρμα

Her News

Είναι καλύτερο να κοιμάσαι γυμνή ή με ρούχα;

Her News