HerNews.gr
Ψυχολογία

Γυναίκες: Πως να υποστηρίζουμε η μια την άλλη

women

Οι γυναίκες μεταξύ μας πρέπει να στηρίζουμε η μια την άλλην, με κάθε τρόπο!

Υπάρχουν πολλές απλές κινήσεις που μπορείς να κάνεις στην καθημερινότητά σου για να βοηθήσεις άλλες γυναίκες να βρουν τη δύναμή τους.  Αυτές είναι μερικές μικρές συμβουλές: 

Μίλα..

Είτε έχεις καταφέρει ήδη πολλά, είτε αντιμετωπίζεις ακόμη τα εμπόδια της διαδρομής προς τους στόχους σου, όταν μοιράζεσαι τις εμπειρίες σου με άλλες γυναίκες, είναι πιο πιθανό να βρείτε τρόπους να βοηθήσετε η μία την άλλη. Άλλωστε, είναι σχεδόν βέβαιο ότι στην πορεία της συζήτησης θα διαπιστώσετε ότι πολλές από τις δυσκολίες σας είναι κοινές. Και αυτό από μόνο του είναι μια πηγή παρηγοριάς και αλληλοϋποστήριξης. Μην φοβάσαι να μοιραστείς όλα όσα βιώνεις και όλα όσα νιώθεις με μια ακόμα γυναίκα. Θα βοηθήσει και εσένα, αλλά θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο τις γυναίκες που θα σε ακούσουν.

women

Υπερασπίσου..

Ειδικά στο χώρο εργασίας σου, αλλά και γενικότερα, είναι σημαντικό να ορθώνεις το ανάστημά σου όταν βλέπεις άλλες γυναίκες να γίνονται αντικείμενα διακρίσεων. Ακόμη κι αν αυτό συμβαίνει «για πλάκα». Μπορεί να αισθάνεσαι ότι με τον τρόπο αυτόν γίνεσαι δυσάρεστη, όμως ακόμη κι αν θέλεις να αποφύγεις τις συγκρούσεις, υπάρχουν τρόποι να εκθέσεις μια κατάσταση χωρίς να ανεβάσεις πολύ την ένταση.Για αυτό όταν νιώθεις ότι κάτι είναι άδικο, προσπάθησε όσο μπορείς να υπερασπιστείς την γυναίκα που βιώνει αυτή την αδικία. 

women

Συναγωνίσου..

Ένας από τους λόγους που οι γυναίκες επικρίνονται ως «ανταγωνιστικές», είναι ότι σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο μας δημιουργείται ενίοτε η αίσθηση ότι δεν υπάρχει χώρος για όλες μας. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Δημιουργώντας δίκτυα υποστήριξης, κερδίζουμε όλες. Στο κάτω-κάτω, ήδη η τράπουλα έχει μοιραστεί εις βάρος μας. Είναι κρίμα να χάνουμε τις ευκαιρίες που μας δίνονται να στηρίξουμε η μία την άλλη. Θυμήσου: όσο περισσότερες, τόσο πιο δυνατές.

 

Νεότερα Άρθρα

Γιατί οι άνθρωποι αγαπούν τόσο πολύ το χιόνι;

HerNews ka

Γιατί τρώμε τα νύχια μας: Αιτίες, επιπτώσεις και πώς να σταματήσουμε

HerNews ka

Καλοκαίρι & περίοδος: Tips επιβίωσης

Her News b