HerNews.gr
DECORNEWS

Neutrals: Η απόλυτη κομψότητα στην διακόσμηση

neutrals

Ενα από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή στυλ είναι τα neutrals, που αποτελούν μια σίγουρη επιλογή για ένα κομψό, ζεστό και όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα.

Ας δούμε τι μας χαρίζουν τα neutrals στην διακόσμηση μας, και πως θα πετύχουμε αυτό το ιδιαίτερο και κομψό ντεκόρ:

decor

Aπλότητα και ζεστασιά

Αν γίνει με τον σωστό τρόπο, η διακόσμηση σε ουδέτερους τόνους προσδίδει ιδιαίτερο ύφος στον χώρο μας. Η χρωματική του γκάμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το απαλό γκρι, το μπεζ, το καφέ και το λευκό, τα οποία στις κατάλληλες αναλογίες συνθέτουν την ήρεμη ατμόσφαιρα που αποζητάμε ύστερα από μια κουραστική ημέρα.Ταυτόχρονα η προσθήκη πιο σκούρων στοιχείων μπορεί να κάνει την έκπληξη και να δώσει έμφαση στο συνολικό αποτέλεσμα, χωρίς υπερβολές.

 

Συνδυάζουμε φυσικά υλικά

Πέτρα, ξύλο, χαλκός, ψάθα, μάρμαρο, δέρμα και μαλλί: Η μείξη τους θα δώσει μια πιο χαλαρή και ανεπιτήδευτη νότα στον χώρο μας και παράλληλα θα κάνει το αποτέλεσμα ενδιαφέρον και όχι μονότονο. Για παράδειγμα, ένας δερμάτινος καναπές, ένα τραπέζι σαλονιού ή τραπεζαρίας από πέτρα και έπιπλα από φυσικό ανοιχτόχρωμο ξύλο, όπως η ξανθιά δρυς, μπορούν να γίνουν τα στοιχεία που δεσπόζουν στο σαλόνι μας.Επίσης τα μπαμπού αντικείμενα και τα κεραμικά διακοσμητικά στο χρώμα της πέτρας και του τσιμέντου δένουν άψογα με τα πλεκτά ή τα sheepskin ριχτάρια στον καναπέ και τις μάλλινες μαξιλάρες.

decor

Λαμβάνουμε υπόψη τον φυσικό φωτισμό

Αποφασίζουμε ποιο θα είναι το κυρίαρχο χρώμα στον χώρο ανάλογα με το φως του ήλιου που μπαίνει στον χώρο. Αυτός είναι και ο καταλυτικός παράγοντας προκειμένου να αποφασίσουμε αν θα κινηθούμε σε ζεστούς ή πιο ψυχρούς τόνους. Για παράδειγμα, το ζεστό μπεζ που περιέχει υποπράσινο ή υποκίτρινο λειτουργεί καλύτερα στα βορεινά ή δυτικά δωμάτια. Αυτό συμβαίνει γιατί συμβάλλουν στην καλύτερη αντανάκλαση του φωτός. Αντίθετα, οι πιο ψυχροί τόνοι που βασίζονται στο μπλε είναι ιδανικοί για τα δωμάτια που βρίσκονται ανατολικά και νότια.

 

Διατηρούμε μια συγκεκριμένη τονική χρωματική παλέτα

Ανάλογα με τους θερμούς ή ψυχρούς τόνους που έχουμε επιλέξει για τους τοίχους, κινούμαστε και στην υπόλοιπη διακόσμηση. Για παράδειγμα, στους θερμούς ταιριάζουν τα στοιχεία από χαλκό και μπρούντζο. Όπως και οι ζεστές ξανθές αποχρώσεις του ξύλου και της καραμέλας. Αντίθετα, στους ψυχρούς τόνους, οι αποχρώσεις της σκούρας σοκολάτας, του γκρι που έχει βάση το μπλε και οι πινελιές από μαύρο. Αυτές προκαλούν ενδιαφέρον και προσφέρουν ένα σοφιστικέ και κομψό αποτέλεσμα.

Νεότερα Άρθρα

7+1 τρόποι για να κάνετε το σαλόνι σας πιο γαλήνιο σαν ένα «καταφύγιο»

HerNews ka

Πώς να επιλέξετε το τέλειο μοντέρνο χαλί για τον χώρο σας

HerNews ka

Αρωματίστε τη ντουλάπα σας: Φυσικοί τρόποι για ρούχα που μυρίζουν υπέροχα

HerNews ka