HerNews.gr
Pets

Όταν τα ζώα κλέβουν την καρδιά των πολιτικών – Ο Πίνατ, η Καλυψώ και τα άλλα διάσημα τετράποδα

Με παρουσία από το Προεδρικό Μέγαρο µέχρι το Μαξίµου και το… Κοινοβούλιο, τα κατοικίδια διεκδικούν τη θέση που τους αξίζει στην κοινωνία µας. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης µε stories στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης τόνιζε τον περασµένο Σεπτέµβριο τις βασικές προβλέψεις του νοµοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς.

∆ιαδοχικά στην ανάρτηση του πρωθυπουργού εµφανίζονται τα εξής µηνύµατα:

«Περιλαµβάνονται πλέον ρητά στον νόµο οι πέντε διεθνώς αναγνωρισµένες ελευθερίες των ζώων. Κανένα ζώο αδέσποτο, κανένα ζώο κακοποιηµένο. Η Ελλάδα αποκτά Εθνικό Μητρώο ζώων συντροφιάς και Πανελλήνια Πλατφόρµα Υιοθεσίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης άνοιγε µια νέα σελίδα αναφορικά µε την αντιµετώπιση των ζώων στη χώρα.

Αλλωστε, τα ζώα είναι οι πιο πιστοί φίλοι για πολλούς πλέον και τα τελευταία χρόνια έχουν µπει για τα καλά και στην παρέα των πολιτικών. Είναι αυτά που τους χαλαρώνουν, αλλά και τους θυµίζουν τι σηµαίνει ανιδιοτελής αγάπη.

Πρώτος απ’ όλους ο Πίνατ, το γλυκό σκυλάκι που γνώρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο καταφύγιο της Φιλοζωικής Ενωσης Ηλιούπολης και το οποίο υιοθετήθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν τον διάλεξα εγώ, αλλά εκείνος», έχει δηλώσει ο Κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του, αναφερόµενος στην πρώτη γνωριµία του µε τον Πίνατ, που έγινε την παραµονή της Παγκόσµιας Ηµέρας Αδέσποτων Ζώων.

«Με το που πάτησα το πόδι µου, ήρθε περιχαρής να µε υποδεχθεί. Αυτό ήταν!», πρόσθεσε. Από τότε έγινε ο πιο πιστός του φίλος. Μεγάλη αδυναµία στα ζώα και ιδιαίτερα στις γάτες έχει και η Πρόεδρος της ∆ηµοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία υιοθέτησε την Καλυψώ από τη Φιλοζωική της Καρπάθου κατά τη διάρκεια µιας επίσκεψής της εκεί.

Αλλά και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την καραντίνα είχε ανεβάσει φωτογραφίες µε τον σκύλο του, ενώ και ο αρχηγός του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, έχει πολλάκις φωτογραφηθεί µε τον τετράποδο φίλο του.

Χαλαρές στιγµές µε τετράποδη παρέα και για τον υπουργό Τουρισµού, Βασίλη Κικίλια, που µοιράστηκε στη σελίδα του στο Instagram ένα όµορφο στιγµιότυπο µε τα σκυλιά του, Φάτσα και Απόλλωνα, ενώ παρόµοια στιγµιότυπα έχει µοιραστεί και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης.

Και ο υπουργός Επικρατείας, Ακης Σκέρτσος, πάντως, τον οποίο πριν από λίγες ηµέρες δάγκωσε ο Πίνατ του Μαξίµου, έχει το δικό του πρώην «αδεσποτάκι», το οποίο δεν είναι άλλο από τη Μίρα.

Η βουλευτής της Νέας ∆ηµοκρατίας Νόνη ∆ούνια επίσης, την περίοδο της πρώτης καραντίνας, µας σύστησε µέσα από τον προσωπικό της λογαριασµό στο Instagram τον νέο της φίλο.
Φυσικά, δεν είναι άλλος από το σκυλάκι της, Gizmo, που περνάει περισσότερες ώρες µε την «οικογένειά» του και βγαίνει πιο συχνά από ποτέ βόλτες. Η Ελενα Ράπτη, από την άλλη, µε µια ανάρτησή της στο Instagram αποκάλυψε ποιος είναι ο νέος ήρωάς της.

«Πριν από δύο µήνες µπήκε στη ζωή µου αυτό το πλασµατάκι. ∆υστυχώς έφτασε σε εµένα πολύ βαριά άρρωστο, µε παρβοεντερίτιδα. Για όσους δεν γνωρίζουν, είναι αιµορραγική διάρροια, µε υψηλό ποσοστό θνησιµότητας», ανέφερε αρχικά στο post της και συµπλήρωνε:

«Προσπαθώ να ανταποκρίνοµαι σε όλες τις ανάγκες του». Η ίδια πρόσθεσε το εξής: «Εδωσε µάχη µε ισχυρά φάρµακα, µεταγγίσεις αίµατος και αλβουµινών. Εκεί που νοµίζαµε ότι δεν θα τα καταφέρει, γιατί µέρα µε τη µέρα χειροτέρευε, εκεί ο µικρός µας ήρωας άρχισε να παίρνει τα πάνω του και µε τη σωστή αγωγή, µε φροντίδα και αγάπη δυνάµωσε και κρατήθηκε στη ζωή».

«Καθηµερινά µε πληµµυρίζει αγάπη, αποδεικνύοντας ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου! Κι εγώ προσπαθώ, παρά τις υποχρεώσεις, να ανταποκρίνοµαι σε όλες τις ανάγκες του», τόνιζε η όµορφη βουλευτής, που έχει ιδιαίτερη αδυναµία στα ζώα.


Τις πόρτες του σπιτιού της είχε ανοίξει για φωτογράφηση στο παρελθόν η Φωτεινή Πιπιλή, η οποία εντυπωσίασε τους δηµοσιογράφους µε την αγάπη που έδειχνε στις γάτες της. Μάλιστα, η βουλευτής της Ν.∆. πόζαρε µαζί τους, ενώ ακόµα και σήµερα αφιερώνει χρόνο για παιχνίδια µε τα όµορφα τετράποδα.

Μεγάλη αγάπη για τα ζώα και ειδικά τα σκυλιά έχει και o Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος µας είχε συστήσει τη Μάγια, ενώ και ο Παύλος Χρηστίδης, από το ΚΙΝ.ΑΛ., στο παρελθόν µιλούσε για τη Βανίλια, ένα µαλτεζάκι, µε το οποίο χαλάρωνε στο σπίτι.

Τώρα τον βλέπουµε συχνά µε ένα πιο µεγαλόσωµο σκυλί, το οποίο λατρεύει επίσης. Βεβαίως, από τον χώρο της πολιτικής υπάρχουν πολλοί ακόµα που απολαµβάνουν την παρέα κατοικίδιων

Δημοσιεύτηκε στο Secret των Παραπολιτικών στις 12 Μαρτίου 2022

Πηγή: Parapolitika.gr

Νεότερα Άρθρα

Σκύλος: Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για την βόλτα στην βροχή

Her News b

Σκύλος με πρόβλημα ακοής μαθαίνει νοηματική!

Her News b

Κοκόνι: Η ελληνική ράτσα σκύλου

Her News