HerNews.gr
Health

Νηστεία: Απολαυστικά και super θρεπτικά snacks που πρέπει να δοκιμάσεις

snack

Η νηστεία συμβολίζει την εγκράτεια και την αποχή από την ευχαρίστηση του σώματος.

Μεταξύ άλλων θέτονται περιορισμοί στη διατροφή, και συγκεκριμένα απαγορεύεται η κατανάλωση των διατροφικών ομάδων που προέρχονται από ζωικές πηγές. Μέσα στις ημέρες αυτές υπάρχουν κάποιες που αποφεύγεται και η κατανάλωση ελαιολάδου, ενώ σε άλλες επιτρέπεται η κατανάλωση ψαριού. Υπάρχουν όμως κάποια πολύ υγιεινά και απολαυστικά σνακ που μπορείς να εντάξεις στις ημέρες της νηστείας. Πάμε να δούμε πως η νηστεία δεν θα σε δυσκολέψει τόσο στην εύρεση έξυπνων γευμάτων. 

Τοτρίγια – ταχίνι – μέλι – φρόυτα

Αλείψτε σε μια τορτίγια λίγο ταχίνι και λίγο μέλι ( στην αγορά υπάρχει και έτοιμο ταχίνι με μέλι , όπως και με διάφορα άλλα υλικά π.χ κακάο). Τεμαχίστε και τοποθετήστε μέσα στην τορτίγια ένα φρούτο της αρεσκείας σας. Ιδανικά ταιρίαζει η μπανάνα, ή το αχλάδι. Θα έχετε έτσι έτοιμο ένα σούπερ θρεπτικό και γλυκό σνακ.

snack

Χωριάτικη νηστίσημη σαλάτα 

Για αυτούς που θέλουν κάτι αλμυρό που θα τους “κρατήσει” κατά την διάρκεια της ημέρας, η παραλλαγή της χωριάτικης σαλάτας θα σας λύσει τα χέρια. Σε ένα μπολ, τοποθετήστε παξιμαδάκια (αμυλούχο σνακ), ελιές (σνακ με καλά λιπαρά) και λαχανικά όπως ντοματίνια, κρεμμυδάκι. Μια τέλεια προσθήκη σε αυτό το πιάτο είναι και η κάπαρη.

Δημητριακά με γάλα.. καρύδας

Για ένα γλυκό σνακ, ή για ένα θρεπτικό πρωινό στην νηστεία , επιλέξτε δημητριακά ολικής άλεσης και γάλα καρύδας. Ένας τέλειος συνδυασμός είναι τα δημητριακά σας να έχουν προσθήκη ξηρών καρπών ή φρούτων. Αν και το γάλα καρύδας αποτελεί την καλύτερη γευστική επιλογή, αν δεν είναι της αρεσκείας σας μπορείτε να επιλέξετε γάλα αμυγδάλου ή γάλα σόγιας. 

snack

Χούμους ντιπ

Το χούμους είναι ένα ντιπ που προέρχεται από την Ανατολή. Παρασκευάζεται πολύ εύκολα και η βάση του είναι τα ρεβύθια. Αποτελεί ιδανικό σνακ για τα βράδια στην περίοδο όπου επιλέγεις την νηστεία . Συνοδέψτε το με sticks απο καρότο ή αγγούρι.

 

Νεότερα Άρθρα

Υπάρχουν τροφές που δεν παχαίνουν;

Her News

Πεπτικό έλκος: Πως μπορείτε να το αντιμετωπίσετε

Her News

Κολύμβηση: Τα οφέλη για το σώμα και την υγεία

Her News