HerNews.gr
Διεθνή

Ουκρανία: 109 άδεια παιδικά καρότσια για τα 109 νεκρά παιδιά του πολέμου

Τα άδεια καρότσια, που τοποθετήθηκαν σήμερα στην πλατεία Rynok στη Λβιβ, συμβολίζουν τη ζωή των μικρών αυτών παιδιών που χάθηκαν άδικα. Καθώς η Ουκρανία θρηνεί τους νεκρούς της, δεκάδες άδεια παιδικά καροτσάκια τοποθετήθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης Λβιβ για να τιμηθεί η μνήμη των παιδιών που σκοτώθηκαν στη χώρα μετά τη ρωσική εισβολή.

109 άδεια παιδικά καρότσια για τα 109 νεκρά παιδιά του πολέμου

«Τα άδεια καροτσάκια στην πλατεία Rynok σήμερα συμβολίζουν τις ζωές των μικρών αγγέλων. Αυτά υπερασπίζονται τώρα τον ουρανό της Ουκρανίας, αντί για τις αποφασιστικές ενέργειες των χωρών του κόσμου» ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης Andriy Sadovyi.

«Καλούμε όλους τους ενήλικες σε όλο τον κόσμο να σταθούν ως μια ασπίδα για να προστατέψουν τα παιδιά της Ουκρανίας και να τους χαρίσουν μέλλον. Ζητήστε από τις κυβερνήσεις άλλων χωρών να κλείσουν τον εναέριο χώρο πάνω από την Ουκρανία» πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 816 πολίτες έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για 1.333 τραυματίες αν και ο πραγματικός απολογισμός των απωλειών εικάζεται ότι είναι πολύ μεγαλύτερος.

 

Νεότερα Άρθρα

Oscars 2024: H Dua Lipa είναι υποψήφια για όσκαρ για το καλύτερο πρωτότυπο τραγούδι

HerNewskl

Χαμός σε γάμο: Ο γαμπρός έβλεπε.. μπάλα την ώρα της τελετής

Her News

Brad Pitt: Η «απάντησή» του στις κατηγορίες της Angelina Jolie

HerNews ka