HerNews.gr
Σχέσεις

Ο έρωτας δεν είναι πάντοτε το κλειδι για την ευτυχία, εσύ είσαι

Ο έρωτας δεν είναι πάντοτε το κλειδι για την ευτυχία, εσύ είσαι

Η ευτυχία σου δεν εξαρτάται από την τύχη σου, είναι επιλογή. Αν έχεις καταφέρει να βρεις τον έρωτα της ζωής σου δε σημαίνει πως είσαι ευτυχισμένη. 

Τα προβλήματα δε λύνονται με το άλλο σου μισό, το μέσα σου δεν είναι ξαφνικά ολοκληρωμένο…

Ο έρωτας δεν είναι πάντοτε το κλειδι για την ευτυχία, εσύ είσαι

Aν είσαι ελεύθερη δε χρειάζεται βυθίζεσαι στη μοναξιά και να αισθάνεσαι πως η ζωή σου είναι μίζερη. Κανείς δε σου εγγυάται πως μια σχέση σε κάνει χαρούμενο, το ξέχασες; Και όμως, μπορείς να είσαι σε σχέση με τον άνθρωπο σου και να λείπει ακόμη κάτι από τη ζωή σου.

Ο σύντροφος σου σε αγαπάει σε σέβεται και σε αποδέχεται για αυτό που είσαι πραγματικά. Αυτό όμως από μόνο του δεν είναι αρκετό. Μια σχέση δε θα σβήσει αυτόματα όλες τις ανασφάλειες από το μυαλό σου. Οι άμυνες σου δε θα εξαλειφθούν. Δε θα αισθανθείς ξαφνικά “ολόκληρη”.

Ακόμη και αν βρεις τον έρωτα της ζωής σου, δε θα είσαι ευτυχισμένη. 

Ακόμη, θα πρέπει καθημερινα να παλεύεις με το παιδί μέσα σου. Θα υπάρχουν άσχημες μέρες,δύσκολες μέρες και αυτό μπορεί να πάρει μήνες ολόκληρους για να αντιμετωπιστεί.

Όσο και αν τον αγαπάς, η μάχη είναι δικιά σου. Καταλαβαίνω, έχεις μια υγιή σχέση. Και ποια γυναίκα δεν το θέλει αυτό; Η αβεβαιότητα δε λέει να σε αφήσει τα βράδια. Ας πιστεύουν όλοι γύρω σου πως η ζωή σου μοιάζει φτιαγμένη από νεραϊδόσκονη. Έχεις κάθε λόγο να είσαι ευτυχισμένη… Ακόμη και αν δεν είσαι καλά με τον εαυτό σου, έχεις έναν άνθρωπο να σε στηρίζει. Σωστά δε σου τα λένε;

Μην αισθάνεσαι ενοχές για τα συναισθήματα σου, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σε κρίνει. Έχεις μια ολόκληρη ζωή μπροστά σου να ευχαριστηθείς τη σχέση σου. Κανείς όμως δε μίλησε για το κάθε λεπτό που χρειάζεσαι να κάνεις χαρούμενο τον εαυτό σου. 

Η σχέση σου δεν πρέπει να είναι το κέντρο του κόσμου σου. Ο κόσμος σου είσαι εσύ. 

Ο έρωτας δεν είναι πάντοτε το κλειδι για την ευτυχία, εσύ είσαι

Αισθάνεσαι τον τελευταίο καιρό μια έντονη θλίψη. Δε φταίει ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου για τις αρνητικές σκέψεις που κάνεις. Είσαι άνθρωπος και έχεις και τις “αδύναμες” στιγμές σου.

Κλάψε. Άφησε το άγχος να φύγει από μέσα σου. Δε σημαίνει πως είσαι “πληγωμένη”. Σημαίνει πως έχεις απλώς συναισθήματα. 

Ξέρεις, η ευτυχία δεν είναι ένας εύκολος δρόμος. Βρίσκεται μέσα μας. Έχεις το δικαίωμα να κλάψεις για εκείνον ακόμη και αν είχατε έναν μικρό καβγά. Έχεις δικαίωμα να παραπονεθείς για τη ζωή σου ακόμη και να μέσα σε μια ώρα αλλάξεις γνώμη. Κανείς δεν είναι τέλειος.

Έχεις προβλήματα και κανείς δε μπορεί να σου αφαιρέσει το δικαίωμα να στεναγχωρεθείς με την πρόθεση πως έχεις την τέλεια σχέση. Αν το κάνει, τότε δεν έχει βρει ακόμη το νόημα της συναισθηματικής ολοκλήρωσης.

Δε θα αγαπήσεις με τρόπο μαγικό τον εαυτό σου.

Μετά από χρόνια, σταμάτησα να πιστεύω σε “μισά” και στις θεωρίες του Πλάτωνα. Κανείς δεν ψάχνει το άλλο του μισό. Όλοι ψάχνουμε ένα “ολόκληρο” που θα έρθει να κουμπώσει στην καρδιά μας και θα κάνει τις μέρες μας γεμάτες έρωτα. Όχι γεμάτες ευτυχία.

Καταλαβαίνεις τη διαφορά;

Νεότερα Άρθρα

“Ο σύντροφός μου βαριέται την σχέση μας” – Αυτά είναι τα σημάδια

Her News b

Όταν ξεκόψεις έναν τοξικό άνθρωπο, θα γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτό σου

HerNewskl

Χωρισμένος με παιδιά: Τι να προσέξετε σε αυτή την σχέση

Her News b