HerNews.gr
Παιδί

Πώς να καθαρίσεις τα παιχνίδια του παιδιού σας

Παιδικά δωμάτια. Πόσο χρόνο δεν ξοδεύουμε συμμαζεύοντας ή πείθοντας τα παιδιά μας να συμμαζέψουν και να καθαρίσουν τα παιχνίδια και φυσικά πόσο σημαντικό είναι για την υγεία τω παιδιών. 

Δεν είναι μόνο χαρά όμως, τα παιχνίδια ανήκουν στις εστίες μικροβίων που δύσκολα αντιλαμβανόμαστε ή σκεφτόμαστε να καθαρίσουμε ειδικά άμα πρόκειται για ένα παιδικό δωμάτιο γεμάτο από αυτά.

Όμως ακόμα και αν το παιδί σου είναι μεγαλύτερο και δεν τα βάζει στο στόμα και πάλι πρέπει να φροντίζεις για τον τακτικό καθαρισμό τους. Τα παιχνίδια που αλλάζουν χέρια από παιδί σε παιδί, συχνά γίνονται φορείς των ιώσεων που τόσο θέλεις να αποφύγεις. Συνεπώς, όπως φροντίζεις για την καθαριότητα των χεριών του παιδιού σου, άλλο τόσο πρέπει να φροντίζεις και για τα πράγματα του.

Η διαδικασία είναι απλή για να καθαρίσετε τα παιχνίδια: 

Γεμίζουμε μια λεκάνη με ζεστό νερό.
Προσθέτουμε λίγο υγρό απορρυπαντικό.
Ρίχνουμε λίγες σταγόνες απολυμαντικό στα παιχνίδια. 
Τα Αφήνουμε μέσα στο ζεστό μείγμα αρκετή ώρα, να μουλιάσουν.
Παίρνουμε μια παλιά οδοντόβουρτσα και τρίβουμε, τα δύσκολα σημεία και τις λεπτομέρειες.
Τέλος ξεπλένουμε καλά με άφθονο νερό και σκουπίζουμε καλά με μια πετσέτα.

Τα λούτρινα παιχνίδια που περιέχουν μηχανισμούς  και χρειάζονται μπαταρίες για την λειτουργία τους δεν πλένονται απευθείας με νερό. Για να καθαρίσετε το εξωτερικό τους πρέπει να εμποτίσετε ένα πανάκι με ελάχιστο νερό και σαπούνι και να τα τρίψετε. 

Μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθεια των παιδιών σας για να τα καθαιρέστε και επίσης, μπορούν να μαζέψουν τα ρούχα που είναι για πλύσιμο και να τα βάλουν απλά στο καλάθι με τα άπλυτα.

Υ.γ Κάθε φορά που σας βοηθούν, μην ξεχάσετε να τα ανταμείβετε με κάτι συμβολικό

Νεότερα Άρθρα

4 βήματα για να οργανώσεις την παιδική ντουλάπα

Her News b

Κολύμπι για μωρά: Το Babyswimming είναι καλή ιδέα;

Her News

Νέοι γονείς: Tips για το πρώτο μπάνιο του μωρού στη θάλασσα

Her News