HerNews.gr
MAMA'S NEWS

Είναι δύσκολο να είσαι εργαζόμενη μητέρα; Η Ιωάννα απαντά

IWANNA

Η Ιωάννα είναι η μια πολυπράγμων γυναίκα που πρόσφατα έγινε μητέρα. Παράλληλα εργάζεται σε έναν τομέα όπου χρειάζεται να είναι πάντοτε up – to – date στα γεγονότα και να ενημερώνεται για τις αλλαγές και τις εξελίξεις που πραγματοποιούνται.

Εμείς στο Hernews τη συναντήσαμε και μίλησε μαζί μας, απαντώντας σε όλα τα καίρια ερωτήματα που γεννιούνται και ενυπάρχουν σε κάθε γυναίκα που γίνεται ή θέλει να γίνει μητέρα, ενώ παράλληλα εργάζεται. Τελικά, μπορούν να συνδυαστούν και τα δυο;

mwro

Κ.Ρ: Ιωάννα πως είσαι σήμερα?

Ι.ΓΚ: Είμαι καλά σε ευχαριστώ που ρωτάς. Εσυ πως είσαι?

– Τι περιλαμβάνει μια τυπική μέρα στην ζωή σου μετά τον ερχομό του παιδιού?

– Μετά τον ερχομό του παιδιού άλλαξαν όλα πάρα πολύ, πλέον η μέρα μας περιλαμβάνει τάισμα άλλαγμα παιχνίδι και πολλές ανακαλύψεις. Έχει τρομερό ενδιαφέρον πόσα πολλά πράγματα μαθαίνεις κάθε μέρα με το παιδί, όχι μόνο για εκείνο αλλά και για εσένα.

– Πώς είναι να είσαι εργαζόμενη μητέρα?

– Το να είσαι εργαζόμενη μητέρα δεν είναι εύκολο, απαιτεί πολλές θυσίες και όλη σου την ενέργεια. Όταν εργάζεσαι και είσαι μητέρα είναι 24/7 ωστόσο το θεωρώ πολύ σημαντικό για μία μητέρα/γυναίκα να εργάζεται.

– Ποιες είναι οι δυσκολίες και ποια τα οφέλη?

 Είναι πολλές και οι δυσκολίες αλλά και τα οφέλη. Η μεγαλύτερη δυσκολία για έμενα είναι ότι σου λείπει πολύ το παιδί όταν είσαι στην δουλεία, το μυαλό σου είναι πάντα στο σπίτι όσο και να εμπιστεύεσαι τον άνθρωπο που σου κρατάει το παιδί ή το σχολείο που είναι. Έπειτα είναι η κούραση όσο απαιτητική και ήταν η μέρα σου όταν γυρνάς σπίτι ξεκινά ο χρόνος σου με το παιδί, θα κάνεις τα πάντα μαζί του για να είναι ο χρόνος σας ποιοτικός και ουσιαστικός οσο περισσότερο γίνεται.

Όσο για τα οφέλη είναι επίσης πολλά αισθάνεσαι 100% παραγωγική η μέρα σου έχει να κάνει και με πολλά άλλα πράγματα που δεν περιτριγυρίζονται γύρο από το σπίτι και το παιδί η ψυχολογία σου αλλάζει, έχεις γεμάτες μέρες αλλά ουσιαστικές, έτσι και το παιδί έχει ως παράδειγμα δύο ανθρώπους που είναι παραγωγικοί και έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις αλλά και τα ίδια δικαιώματα.

ergazomenimitera

– Δέχεσαι και αν ναι , πόσο συχνά , σχόλια για την ανατροφή του μωρού?

Ναι, δέχομαι σχόλια πολύ συχνά για την ανατροφή του μωρού, χωρίς αυτό απαραίτητα να είναι για κακό, συχνά οι γονείς μας οι φίλοι και οι συγγενείς έχουν να πουν μία συμβουλή για το πώς είναι σωστό να μεγαλώσεις το παιδί σου, σύμφωνα πάντα με τα δικά τους κριτήρια ή και τις εμπειρίες τους.

– Πώς αντιδράς?

Πάντα ακούω αυτό που έχουν να μου πουν και ας μην το ακολουθώ ή συμφωνώ. Ο κάθε γονιός θα μεγαλώσει ή μεγάλωσε το παιδί του όπως εκείνος θεωρεί σωστό κάθε παιδί έχει την δική του προσωπικότητα και κάθε οικογένεια επίσης, καλό θα ήταν να μην μας επηρεάζουν οι απόψεις των άλλων, στόχος είναι να μεγαλώσει το παιδί και να γίνει ένας ευτυχισμένος άνθρωπος, αυτό θα το καταφέρει ο καθένας με τον τρόπο του.

– Τι θα απαντούσες στην ερώτηση ¨ Ιωάννα θέλω πολύ να γίνω μαμά . Θα μπορέσω να συνδυάσω μητρότητα και εργασία ? ¨

Αφού είσαι σίγουρη πως θέλεις να γίνεις μητέρα να το κάνεις. Θα τα καταφέρεις να τα συνδυάσεις όλα και μητρότητα και εργασία, θα είσαι μια ευτυχισμένη γεμάτη γυναίκα που θα ανακαλύψει το ομορφότερο δώρο της ζωής.

– Τι θα ήθελες πολύ να κάνεις τώρα?

Τώρα θα ήθελα να κάνω ένα ταξίδι με τον σύζυγό μου, είναι μια πολύ όμορφη περίοδος της ζωής μας παρ’ όλα αυτά θα ήθελα πολύ να έχουμε λίγες μέρες μόνο για εμάς.

 

Νεότερα Άρθρα

Οικογένεια vs Δουλειά: Πως θα ισορροπήσεις;

Her News b

Αυτά είναι τα 3 βήματα για απώλεια βάρους μετά τον τοκετό

Her News

Έμαθε ότι είναι έγκυος με 4 μωρά – δηλαδή δυο σετ διδύμων

Her News